Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Svårt att få lån

Att få ett lån är inte alltid det enklaste. Vissa personer har helt enkelt svårare att få låna pengar än andra. Anledningarna till varför det är svårt att få lån kan vara många, några saker som kan göra det lurigt att få låna pengar är t ex om du är egenföretagare, bor utomlands, ingen fast inkomst, är arbetslös eller har aktiva betalningsanmärkningar.

I Sverige är det t ex mer än 500 000 personer som av anledningar som dessa har svårt att få låna pengar. Som tur var finns det ändå alternativ för de som ingår i denna kategori.

Långivare som inriktat sig på folk som har svårt att få lån

Hjälpen som finns att få kommer från de långivare som har valt att inrikta sig på att låna ut pengar till folk som har svårt att få lån. Detta kan de göra genom att de har andra metoder för att bedöma kreditvärdigheten hos den ansökande. Det handlar alltså inte om att de inte kollar upp den ansökandes ekonomin utan mer att det har ett annat sätt att bedöma riskerna med att låna ut pengar. Risk som det alltid finns när man lånar ut pengar oavsett kreditvärdighet.

Betalningsanmärkning som gör det svårt att få lån

En betalningsanmärkning kommer att hänga med i hela tre år. Under hela denna tid påverkar den negativt chanserna för att få ett lån (och även att t ex handla på avbetalning eller skaffa ett abonnemang).

Har man dock ekonomin i övrigt under kontroll ska det inte vara omöjligt att få låna pengar. Ett antal långivare han nämligen valt att lägga fokus på den här delen av marknaden och låna ut till folk som har betalningsanmärkningar men som i grunden ändå har en ganska god ekonomi.

Dessa långivare lägger inte allt fokus på betalningsanmärkningen i sig, vilket tyvärr många banker och långivare gör, utan de fokuserar på din ekonomi som helhet. Där är en anmärkning bara en liten del av många saker - så som inkomst, tillgångar, skulder. Ifall din ekonomi ser bra ut i övrigt kan den som helhet väga upp att det finns en betalningsanmärkning och då kan du bli godkänd för ett lån.

Du kan hitta ett antal långivare som godkänner betalningsanmärkning längre ner på denna sida. Kanske kan du hitta någon där som funkar även om du vanligen har lite svårt att få lån.

Svårt att få lån av andra anledningar

Om du har svårt att få lån av någon annan anledning, exempelvis ingen fast inkomst eller att du nyligen startat eget företag ska du inte ge upp. Det finns långivare som hjälper dig med detta också.

De vanliga klassiska bankerna kommer troligen inte heller att automatiskt säga nej då det handlar om andra saker än just betalningsanmärkning. Dock kan det bli så att du t ex inte blir erbjuden att låna en lite mindre summa än du först ville eller att du tvingas betala en lite högre ränta än om du skulle haft en riktigt stark ekonomi.

Har man svårt att få lån av andra anledningar är betalningsanmärkningar ökar åtminstone valmöjligheterna. Långivarna har alla lite olika villkor och krav för att godkänna en låneansökan och det är aldrig en dum idé att kolla runt lite och se vilka möjligheter som finns. Tänk bara på att inte ansöka om lån hos för många långivare då många kreditupplysningar registrerade hos UC eller en stor mängd nekade lån också kan dra ner på ditt kreditbetyg.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta lån med betalningsanmärkning

Här kan du snabbt och enkelt jämföra lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Långivarna här tillåter en eller flera aktiva anmärkningar, men du måste givetvis ha godkänd ekonomi i övrigt. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på olika saker, samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

Svårt att få lån - Dessa långivare kan kanske hjälpa

Här nedan kan du hitta några olika alternativ för dig som vill låna pengar men har betalningsanmärkningar.

Låna hos Freedom Finance med betalningsanmärkningar

Freedom Finance är en låneförmedlare. Du kan få erbjudanden från många olika långivare med bara en enda ansökan och sedan välja det bästa lånet. Ensam kan du låna upp till 60 000 kr med anmärkning. Med medsökande går det att låna upp till 100 000 kr.


Låna hos Lendo med betalningsanmärkningar

Lendo är ett annat alternativ för dig som vill använda en låneförmedlare. Det kostar här heller inget alls att utnyttja deras tjänst och du kan få hjälp att låna upp till 30 000 kr ifall du har betalningsanmärkningar.


Låna hos Bluestep trots betalningsanmärkningar

Har du blivit nekad att låna pengar till en bostad av andra långivare är Bluestep en möjlig långivare att kolla upp. Bluestep har nämligen valt att specialisera sig på att låna ut pengar till personer som annars har svårt att få låna pengar.


Låna hos Marginalen Bank trots betalningsanmärkningar

Marginalen Bank har ett lån som kallas för Omstartslån. Det är ett lån för personer som har svårt att få låna av någon anledning, t ex betalningsanmärkning. För att bli godkänd krävs antingen en bostad som säkerhet eller att någon går in som borgensman.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst