Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Låna med betalningsanmärkning

Här kan du läsa lite snabbt och enkelt hur det kan komma sig att du kan låna med betalningsanmärkning på vissa ställen när andra långivare tvärvägrar att låna ut pengar till folk som har betalningsanmärkningar.

Är du inte intresserad av information utan bara vill hitta länkar till långivare som erbjuder dig att ta ett lån med betalningsanmärkning är tipset att du tittar längst ner på denna sida då du där hittar ett antal länkar av just det slaget.

Låna med betalningsanmärkning - Vad skiljer långivarna åt?

Den stora skillnaden mellan långivare där man kan låna med betalningsanmärkning och de där man inte kan göra detta är deras sätt att utföra kreditkoll på ansökarna.

En bank som inte går med på att låna ut pengar till folk som har betalningsanmärkningar har ett system som automatiskt säger nej när de upptäcker att de ansökande har en betalningsanmärkning. Möjligt skulle det gå att få ett lån hos en långivare av denna typ om man har en betalningsanmärkning, men för att isf få det skulle det krävas att du träffar en banktjänsteman och övertygar denne om att du klarar av att betala tillbaka lånet. En process som är tidskrävande och som absolut inte har några garantier alls att lyckas.

En bank som lånar ut till folk med betalningsanmärkning gör istället en annan typ av kreditkoll. De väger in hela ekonomin hos den ansökande. Detta innebär att man får plus för lön, kapital och andra saker som visar på en stark ekonomi. Minus får man för t ex skulder och betalningsanmärkningar. Om betyget blir tillräckligt bra kommer ansökan om att låna med betalningsanmärkning att godkännas.

Tänk på att bara för att en långivare säger att de kan godkänna ansökningar med anmärkning så betyder inte det säkert att du blir godkänd. Det handlar som sagt om en helhetsbedömning av din ekonomi och därför gäller det att ekonomin i övrigt ser bra ut. En betalningsanmärkning väger alltid ner det totala betyget och då ska gärna resten av finanserna se bra ut.

Låna med betalningsanmärkning - Varför ta risken?

Eftersom det inverkar negativt på betyget med en betalningsanmärkning kan man fråga sig varför det då finns långivare som vill låna ut med betalningsanmärkning. Svaret på den frågan är faktiskt ganska enkel.

Det finns siffror som säger att flera hundratusen svenska har betalningsanmärkningar. Eftersom en betalningsanmärkning hänger med i tre år oavsett hur ekonomin är för personen blir det ju så att det finns många som har anmärkningar som inte alls har en dålig ekonomi. Kanske har man råkat dra på sig en onödig anmärkning på grund av en väldigt liten skuld eller så har man för länge sen rett ut sina ekonomiska bekymmer och har nu en bra ekonomi.

Det är dessa personer som bankerna har valt att inrikta sig på. Helt enkelt dem som har betalningsanmärkning och gärna vill låna och samtidigt har en privatekonomi som klarar av att betala tillbaka lånet. En betalningsanmärkning betyder inte helt säkert att man har en dålig ekonomi just nu.

Sen får man tyvärr räkna med att det är hårdare kontroll när det finns betalningsanmärkningar med i bilden vid en låneansökan. Det kan även tänkas att långivare som godkänner anmärkningar tar ut lite högre priser för sina lån just eftersom de känner att risken är lite större att låna ut till folk med betalningsanmärkningar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta lån med betalningsanmärkning

Här kan du snabbt och enkelt jämföra lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Långivarna här tillåter en eller flera aktiva anmärkningar, men du måste givetvis ha godkänd ekonomi i övrigt. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på olika saker, samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst