Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bolån betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar kan påverka mycket i olika situationer något som du kan läsa ytterligare om i andra artiklar här runt på sajten. Här ska vi koncentrera oss på bolån påverkas om du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Går det att få ett bolån trots betalningsanmärkning?

Svaret på denna fråga är beroende av ytterligare en fråga och det är vilken bank som du vänder dig till. Det är nämligen så att de klassiska stora bankerna normalt vägrar att låna ut pengar till personer som har betalningsanmärkningar och det är ingen skillnad när det gäller bolån.

De intressanta låneinstituten för dig som har betalningsanmärkning och vill ta ett bolån är ofta lite nyare aktörer på marknaden. De har nämligen insett att det finns många som har betalningsanmärkningar men som ändå har en tillräckligt god ekonomi för att klara av att betala tillbaka ett bolån.

Bolån = Lån med säkerhet

Det som gör att chansen att bli godkänd vid en ansökan om bolån även om det finns aktiva betalningsanmärkningar är att det är ett lån som har säkerhet. Detta innebär lite kort att huset som är säkerheten för lånet säkerställer att banken kan få tillbaka de utlånade pengarna. Skulle återbetalningarna inte klaras av kan de nämligen kräva att huset säljs för att få in pengar att betala tillbaka med.

Detta kan låta negativt men är istället något positivt. Det betyder nämligen att du dels får en lägre ränta då det är en mindre risk för banken att låna ut pengarna. Den mindre risken för också med sig att chansen är mycket större att få bolånet godkänt även om det finns betalningsanmärkningar.

Vilka lånar ut då?

Några förslag på låneinstitut som erbjuder bolån trots betalningsanmärkning kan du hitta lite längre ner på denna sida. Där hittar du även lite korta fakta om de kraven som måste uppfyllas för att få låna och hur lånet är uppbyggt. Sen finns det självklart andra låneinstitut som du kan kolla upp runt omkring här på nätet.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Alltomlån hjälper dig hitta lån med betalningsanmärkning

Här kan du snabbt och enkelt jämföra lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Långivarna här tillåter en eller flera aktiva anmärkningar, men du måste givetvis ha godkänd ekonomi i övrigt. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på olika saker, samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.