Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning är en typ av anmärkning som används för personer som inte har betalat tillbaka en skuld i tid. Detta medför att en betalningsanmärkning ofta används som ett tecken på att personen i fråga har en ekonomi som är dålig eller icke under kontroll. Beloppsgränsen för en betalningsanmärkning är så låg som 100 kr. Detta innebär att det är väldigt viktigt att hålla koll på små skulder som stora skulder då i princip alla skulder kan leda fram till en betalningsanmärkning och alla problem som det medför.

Vägen fram till betalningsanmärkning

Många tror kanske att det är Kronofogden som har ett register med betalningsanmärkningar men detta stämmer inte. Det är istället kreditupplysningsföretagen som för in sådana i sina register.

När du inte betalar din skuld skickas den först (vanligen) vidare till inkasso. Ifall det fortfarande inte kommer in någon betalning skickas ärendet till Kronofogden och ett betalningsföreläggande registreras. I detta läge skickas det ut ett brev till dig som har skulden och du har tre veckor på dig att reda ut det hela. Antingen t ex betala skulden eller bevisa att du inte bör betala den.

Ifall du inte löser problemet på den här tiden så uppstår en skuld hos Kronofogden och den registreras i deras register. Dessa register är offentliga, så vem som helst kan hämta information. Det gör kreditupplysningsföretagen och när de hämtat in uppgifter om skulder så lägger de in dessa i sina egna register i form av så kallade betalningsanmärkningar.

När t ex en bank eller annat företag vill kolla upp dig gör de en kreditprövning via de här företagen och kan då se att du har en anmärkning. Den gör det svårare att få låna, handla på kredit, skaffa abonnemang och mycket mer.

En betalningsanmärkning = 3 år

Har du som privatperson fått en betalningsanmärkning kommer denna att hänga med dig i 3 år. Om det är en juridisk person hänger den med i hela 5 år. Under denna period finns det stor risk att betalningsanmärkningen kommer att försvåra det kraftigt när man t ex vill låna pengar, få kredit, skaffa lägenhet eller vid öppnande av mobiltelefonabonnemang. Som du märker kan en betalningsanmärkning ställa till stora problem.

Hur långivarna använder betalningsanmärkningar

Eftersom detta är en sida om lån ska vi försöka förklara lite hur långivarna använder sig utav betalningsanmärkningar när folk ansöker om lån. Det finns två olika sätt att se på betalningsanmärkningar.

Det första sättet som även är det som ställer till mest problem för den som har en betalningsanmärkning. När en bank som använder sig av denna typ av kreditupplysning upptäcker att den låneansökande har en betalningsanmärkning så säger de automatiskt nej. De anser helt enkelt att det per automatik betyder att personen i fråga inte är en önskvärd kund om den har en betalningsanmärkning.

Det andra sättet att se det på är att man för in betalningsanmärkningen som en del av ett betyg som sätts på hela personens ekonomi. Betalningsanmärkningen kommer här att självklart inverka negativt men den kommer inte att utesluta den låneansökande per automatik. Andra saker som t ex en fast inkomst och kapital påverkar betyget åt det positiva hållet. Summan av allt blir sedan svaret om ansökan godkänns eller ej. Det är denna metod som de bankerna som lånar ut pengar trots betalningsanmärkningar använder sig utav.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta lån med betalningsanmärkning

Här kan du snabbt och enkelt jämföra lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Långivarna här tillåter en eller flera aktiva anmärkningar, men du måste givetvis ha godkänd ekonomi i övrigt. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på olika saker, samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst