Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Vivus

Rösta:
0
0

Vivus är ett alternativ för dig som letar efter mikrolån och smslån. Företaget bakom är SMScreditGroup som har kontor i flera olika länder vilket gör Vivus till en intressant faktor med internationella förgreningar.

Vivus lån

Hos Vivus går det att låna mellan 50 - 10 000 kr åt gången. Dock är det som hos många andra långivare som sysslar med mikrolån att man först måste ha lånat en gång och betalat tillbaka innan möjligheten finns att låna den maximala summan. Nya kunder kan hos Vivus låna maximalt upp till 6 000 kr. Andra lånet kan du låna upp till 8000 kr och tredje lånet och vidare kan du låna upp till 10 000 kr.

Gratis för nya kunder

En sak som dock är trevlig är det faktum att nya kunder lånar gratis första gången (låna upp till 6000 kr gratis). Detta gör dem till en långivare som man absolut bör titta på om det är första gången man har tänkt att låna. Vill du sedan låna igen hos Vivus är det givetvis inte längre gratis så kom ihåg att du inte lånar utan att först tänka till.

Förlänga ditt lån

När ett lån tas går det att välja på återbetalningstid mellan 1 - 30 dagar. Skulle det dock vara så att efter denna tiden det inte passar att betala tillbaka lånet går det att förlänga låneperioden. Det går då att förlänga med 7, 14 eller 30 dagar. Sen är detta självklart inte gratis utan ju längre tid du förlänger lånet med desto dyrare kommer totalkostnaden att bli, något som gör att en förlängning bara ska användas i nödfall.

Villkor för att få låna hos Vivus?

De kraven som Vivus ställer är ganska standard. Detta innebär att låntagaren måste vara minst 18 år gammal. Det får inte finnas några aktiva betalningsanmärkningar registrerade. Vidare måste man vara svensk medborgare och ett mobiltelefonnummer och bankkonto måste innehas.

Du som lånar genomgår en sedvanlig kreditprövning då Vivus kollar på din ekonomi och ser att du kan låna. En kreditupplysning tas för att se dina inkomster, skulder, betalningsanmärkningar etc. En individuell bedömning görs alltid. Du behöver ha en ordnad ekonomi och får som sagt inte ha några betalningsanmärkningar.

Vivus erbjuder följande typer av lån:

  • Gratis mikrolån för nya kunder upp 6 000 kr.
  • Lån upp till 10 000 kr för återkommande kunder.
  • Möjlighet att låna med hjälp av mobilen.
  • Går även att ringa för lån efter registrering av konto.

Direktlänk till Vivus

Ifall du tycker att Vivus kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Kostnad för olika lånebelopp hos Vivus

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.

Mikrolån / SMSlån

BeloppRäntaTotaltEfter avdragTL

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning