Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

ViaConto

Rösta:
0
0

Letar du efter ett snabbt och enkelt mikrolån kan ViaConto vara en långivare att kolla upp. För att göra det så smidigt som möjligt för låntagarna går det att söka lånet både direkt på nätet eller via mobiltelefonen.

Det fina är också att detta första lån är helt gratis för dig som inte har lånat hos ViaConto tidigare om du väljer att låna 500 eller 1 000 kr. Lånar du igen senare kostar det dock. Den maximala lånesumman hos Viaconto ligger för närvarande på 10 000 kr. Dessa reglerna har de för att låntagarna ska få bevisa sin betalningsförmåga innan de får låna de större summorna.

Du har även möjlighet att välja en flexibel återbetalningstid. För lån upp till 3 000 kr väljer du själv hur många dagar du vill låna upp till max 30 dagar. Du kan t ex välja en kortare tid ifall du bara skulle behöva pengarna i t ex 15 dagar eller varför inte 4 dagar. Du betalar en ränta som står i relation till hur länge du lånar så du kan låna kort och betala klart mindre för ditt lån. För lån över 3 000 kr har du tre olika val när det gäller löptid. Det är antingen 30, 60 eller 90 dagar. Priset blir högre desto längre löptid men månadsbetalningarna blir mindre då lånet delas upp på flera betalningstillfällen.

Förläng ditt lån

Den vanliga löptiden på ett lån är 1 - 90 dagar men detta är något du kan förändra om du så önskar. Det går nämligen att förlänga lånet med 7, 14 eller 30 dagar. Självklart kostar detta dig extra vilket gör att du får fundera ifall det är värt det eller ej.

Lånevillkor

Om du önskar låna pengar av ViaConto krävs det av dig att du är minst 18 år gammal och folkbokförd i Sverige sedan två år tillbaka. Ett mobilnummer måste du även ha som står i ditt egna namn. Sedan krävs det att ett bankkonto finns tillgängligt där de utlånade pengarna kan sättas in.

För att få låna pengar krävs det en årsinkomst som ligger på minst 25 000 kr. ViaConto kan tänkas godkänna ansökningar från personer med betalningsanmärkningar. De gör en individuell bedömning av din ekonomiska situation och en anmärkning är givetvis ett minus men inte ett definitivt hinder. Det får dock givetvis inte finns några aktiva skulder hos Kronofogden. För att kontrollera den ansökandes ekonomi utförs en kreditupplysning.

ViaConto erbjuder följande typer av lån:

  • Mikrolån på upp till 10 000 kr.

Direktlänk till ViaConto

Ifall du tycker att ViaConto kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Kostnad för olika lånebelopp hos ViaConto

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.

Mikrolån / SMSlån

BeloppRäntaTotaltEfter avdragTL

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning