Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

SBAB

Rösta:
0
0

Det är den svenska staten som äger SBAB och de agerar på bolånemarknaden. Hos SBAB går det att ta ett bolån med en ränta som kan konkurrera med alla de stora bankerna.

SBAB har för närvarande lite över 400 anställda vilket gör dem till en ganska stor aktör. Grunden till företaget finns i statens behov av att finansiera sina egna bolån. Företaget har sedan utvecklats till att även låna ut pengar till privatpersoner.

Utöver bolån går det även att ta ett privatlån hos SBAB och det finns även möjligheter till sparande i form av sparkonton. Privatlånet kan sträcka sig upp till 350 000 kr. Det lägsta lånebeloppet är 30 000 kr i normala fall men är det i samband med bostadsköp går det att låna 10 000 kr. Löptiden för lånet ligger på 2 till 10 år.

Villkor för att få låna hos SBAB

Ser man till bolånet så gäller det att bolånet maximalt kan sträcka sig upp till 85 % av marknadsvärdet. Detta är samma summa som i princip alla andra aktörer också jobbar efter. De återstående 15 % betalas genom att kontantinsats och topplån. Räntan styrs av storleken och värdet på bostaden men även efter den egna ekonomin.

Om du ska bli godkänd för ett lån krävs det att du är tillräckligt gammal. För privatlån gäller det att du är minst 21 år gammal, för bolån är det istället 18 år. Ser man till inkomst krävs det för ett privatlån en årsinkomst på 250 000 kr. Är man två sökande ska den sammanlagda inkomster vara minst denna summa. För bolån finns det inte samma uppsatta gränser då det är väldigt varierande från fall till fall. En bostad som kostar 800 000 kr kräver självklart en mindre inkomst än en som kostar 4 miljoner. Du får heller inte ha några betalningsanmärkningar ifall du söker ett privatlån.

Det ställs även vissa krav på bostaden då denna ska vara säkerhet för lånet. En bostad kan alltid nekas av någon anledning ifall SBAB inte känner sig trygga med den som säkerhet. Vidare måste den vara mellan 50 och 300 kvm ifall det är frågan om en villa. För lägenheter gäller mellan 30 och 200 kvm.

SBAB erbjuder följande typer av lån:

  • Bolån
  • Privatlån upp till 350 000 kr
  • Sparkonto
  • Försäkringar så som låneskydd
  • Handpenningslån och Överbryggningslån

Direktlänk till SBAB

Ifall du tycker att SBAB kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 

Kostnad för lån hos SBAB

Bolån

Rörlig ränta (3 månader): 1.74 %
1 år fast ränta: 1.74 %
2 år fast ränta: 1.84 %
3 år fast ränta: 1.89 %
5 år fast ränta: 2.31 %
10 år fast ränta: 3.24 %
Bottenlån: Upp till 85 %
Lånets löptid: ?

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.