Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Risicum

Rösta:
0
0

Risicum är en ganska ny aktör på marknaden för mikrolån. Deras lån går att söka antingen direkt här på Internet eller via mobilen om du är återkommande kund. Det går att låna upp till 10 000 kr om de så önskar.

För lån upp till 5 000 kr är löptiden 30 dagar. Vid lån på 6 000 eller 7 000 kr går det att välja en löptid på antingen 60 eller 90 dagar. Väljs den längre återbetalningstiden kommer det att kosta lite mer. De lånen som Risicum erbjuder vilka är på 8 000 kr eller mer har en löptid på 90 dagar.

De har även en tjänst som innebär att det går att förlänga ett lån med 14 dagar om man t ex inte kan betala tillbaka för tillfället. För detta får man betala 100 kr plus ränta för den förlängda låneperioden.

Ansökningsmetoder

Du har två val när det gäller att söka ett lån hos Risicum. Dessa är antingen på nätet eller vi mobilen för återkommande kunder som vi tidigare skrev. Trevligt är att bägge metoderna är smidiga.

Söks lånet direkt här på nätet fylls ett formulär i på Risicums webbplats. Viktigt att veta är att nya kunder behöver ett kund-ID som man skapar vid första lånetillfället som sedan kan användas vid senare lån. Allra första gången man lånar måste man även verifiera lånet något som görs genom att skicka ett SMS. Lånar du igen hos Risicum behöver du inte verifiera lånet om då du har ett kund-ID.

Lån via mobilen går till på så sätt att man skickar ett meddelande till Risicum med den informationen de behöver för att ta sitt beslut om att godkänna ansökan eller ej. Vad som ska stå i detta SMS hittar du på deras hemsida.

Blir du godkänd svarar du med ytterligare ett SMS för att lånet ska verifieras. Pengarna kommer efter detta att betalas ut.

Krav på låntagaren

Alla långivare har villkor för att man ska få låna hos dem. Och självklart skiljer sig inte Risicum när det gäller detta. Det krävs att du är minst 20 år för att låna och folkbokförd i Sverige de senaste två åren. Det måste även finnas ett mobiltelefonnummer registrerat på ditt namn.

För att Risicum ska vara säkra på att du har en tillräckligt god ekonomi för att klara av återbetalningarna kommer en kreditkoll att utföras. Har man då t ex betalningsanmärkningar kommer de att neka lånet. Årsinkomsten måste ligga på minst 24 000 kr.

Risicum erbjuder följande typer av lån:

  • Mikrolån på Internet upp till 10 000 kr.
  • SMSlån för återkommande kunder upp till 10 000 kr.

Direktlänk till Risicum

Ifall du tycker att Risicum kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Kostnad för olika lånebelopp hos Risicum

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.

Mikrolån / SMSlån

BeloppRäntaTotaltEfter avdragTL

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning