Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Pengos

Rösta:
0
0

Företaget bakom Pengos grundades 2007. De satsar på mikrolån / SMSlån med en ganska stor bredd när det gäller lånebelopp och återbetalningstid. Du kan låna hos dem på flera sätt - antingen via Internet, via SMS eller med hjälp av Pengos mobilapp.

Man har valt att som sagt inrikta sig på små lån och man erbjuder SMSlån på summor upp till 10 000 kr. Nya kunder kan låna 500 till 2 000 kr, lånbelopp över detta och upp till 10 000 kr är enbart tillgängliga för återkommande låntagare. Löptiden på lånen är 15, 30, 60 eller 90 dagar beroende på lånets storlek. 15 dagar är endast för 500 kr.

Intressant är även att de har ett lån på 500 kr som nya kunder kan ta. Detta lån ska betalas tillbaka efter 15 dagar men i gengäld slipper du betala ränta för lånet. Det är alltså helt gratis men det är bara ett erbjudande för nya kunder.

Betalningsanmärkning

Pengos är även en av de långivare som använder sig av den mer heltäckande kreditprövningsmetoden. Detta innebär att du inte automatiskt blir nekad ifall du för tillfället har aktiva betalningsanmärkningar. Klarar du kreditprövningen kommer anmärkningarna inte att vara något hinder vid ansökan.

Vem kan låna?

Pengos regler säger att den som ansöker måste vara minst 18 år gammal. Det finns även en övre gräns på 65 år för den som vill söka ett lån. Folkbokförd måste man vara här i Sverige för att bli godkänd. Det får även inte finnas några aktiva andra lån från Pengos, har man ett tidigare lån måste det vara återbetalat innan ett nytt kan sökas.

Din ekonomi måste som vanligt sedan vara i tillräckligt god ordning för att du ska klara av att betala tillbaka lånet till Pengos. Uppfyller du dessa krav kommer du att bli godkänd vid en ansökan om mikrolån hos Pengos.

Pengos erbjuder följande typer av lån:

  • Mikrolån / SMSlån från 500 kr till 10 000 kr.
  • Nya kunder kan låna upp till 2 000 kr.
  • Räntefritt lån på 500 kr till nya kunder.
  • Lån trots betalningsanmärkningar.

Direktlänk till Pengos

Ifall du tycker att Pengos kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Kostnad för olika lånebelopp hos Pengos

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.

Mikrolån / SMSlån

BeloppRäntaTotaltEfter avdragTL

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning