Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Nordea

Rösta:
0
0

 • Eff. ränta: 6.09 - 9.31 %
 • Belopp: 10000 - 350000 kr
 • Minsta inkomst: ?
 • Uppl.avgift: 525 kr
 • Ränta: 5.3 % -
 • Löptid: 1 - 12 år
 • Åldersgräns: ?
Fler typer av lånDen här långivaren har även billån och bolån - läs mer nedan.

I Sverige har vi några stora banker som tillsammans står för en mycket stor del av marknaden. En av dessa är Nordea. Banken tillhör den i sitt slags största finanskoncern i norra Europa. Grunderna för det som numera är den banken vi känner till finns redan på tidigt 1800 tal. Nordea själva gillar t ex att påpeka att författaren HC Andersen var en av de första kunderna runt 1820. En annan lite rolig historia är att den första kunden hos Christiania Kreditkasse fick låna med en lite annorlunda säkerhet. Det var nämligen så att han lämnade strax under 4 000 liter brännvin som pant för lånet.

Som alla andra stora banker jobbar Nordea väldigt brett vilket innebär att du hos dem kan göra det mesta när det gäller ekonomi. Ser man till lån går det exempelvis att ta bolån, privatlån, billån, medlemslån, byggnadskreditiv m.m. I princip allt alltså när det gäller lån utan de allra minsta smålånen. Vidare kan man självklart ha sitt sparande hos Nordea i form av sparkonton, pensionssparande, aktiesparande m.m. Nordea har även fler tjänster än detta men nu ska vi titta på lånen.

Privatlån och bolån

När det gäller privatlån går det att låna från 10 000 kr upp till 350 000 kr. Ett blancolån som det då är frågan om är ett lån utan säkerhet vilket innebär att pengarna kan användas till vad som helst. Löptiden kan du själv styra över och välja mellan 1 - 12 år.

Ser man till deras bolån så skiljer sig detta lite jämfört med andra långivare. Det går nämligen här att maximalt låna upp till 85 % av bostadens marknadsvärde. Av detta får bottenlånet vara som mest 75 %, de resterande 10 procenten blir ett topplån. Bottenlånet har en löptid på 10 - 50 år och för topplånet gäller 10 - 15 år. Hos Nordea går det alltså inte att få en lika stor del som bottenlån om man jämför med andra som lånar ut pengar till bostäder.

Villkor för att få låna

Det är inte några ovanligheter när det gäller villkoren utan det krävs först som en grund att du är minst 18 år och därmed myndig. Ekonomin måste vara ordnad vilket innebär en stadig inkomst varje månad. Betalningsanmärkningar kommer att vara ett problem vid en låneansökan.

Nordea erbjuder exempelvis följande typer av tjänster:

 • Privatlån på 10 000 - 350 000 kr.
 • Billån
 • Bolån
 • Sparkonton
 • Betal- / Kreditkort
 • Försäkringar
 • Företagstjänster

Direktlänk till Nordea

Ifall du tycker att Nordea kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 

Kostnad för lån hos Nordea

Här kan du se ränta, avgifter och andra villkor både privatlån och bolån från den här långivaren. Använd effektiv ränta för att enkelt jämföra räntor för privatlån. När det gäller bolån är 3 månaders ränta samma sak som rörlig ränta.


Privatlån

Effektiv ränta: 6.09 - 9.31 %
Minsta årsinkomst: ?
Lånets löptid: 1 - 12 år
Möjligt lånebelopp: 10000 - 350000 kr

Bolån

Rörlig ränta (3 månader): 1.89 %
1 år fast ränta: 1.99 %
3 år fast ränta: 1.99 %
5 år fast ränta: 2.29 %
10 år fast ränta: -

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst