Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Marginalen Bank

Rösta:
0
0

 • Eff. ränta: 5.51 - 16.82 %
 • Belopp: 25000 - 350000 kr
 • Minsta inkomst: 150000 kr
 • Uppl.avgift: 250 kr
 • Ränta: 3.5 - 18.95 %
 • Löptid: 2 - 12 år
 • Åldersgräns: 20 år

Även om Marginalen Bank har ett väldigt modernt namn så har faktiskt företaget grunder tillbaka till 1938 då Läkarnas kreditkassa bildades. Efter en del hopslagningar och uppköp 2005 av en norsk finanskoncern så bildades Bank2. Denna bank kom 2010 att byta namn till Marginalen Bank efter ytterligare lite uppköpningar.

Vilka tjänster erbjuder Marginalen Bank?

Marginalen Bank har ett antal olika tjänster som kan vara intressanta. Lånen som de erbjuder riktar sig dels mot folk som har betalningsanmärkningar eller liknande och behöver ett Omstartslån. Vidare erbjuder man lån till företagare som vill starta eget.

Det går att öppna både kapitalsparkonto, högräntekonto och företagskonto hos Marginalen Bank. Dessa kan du enkelt öppna genom att anmäla dig direkt på deras webbplats.

Deras vanliga privatlån är givetvis ett bra alternativ om du vill låna pengar till något med vettig ränta. Du kan då låna upp till 350 000 kr med en löptid mellan 2 och 12 år.

Grundläggande villkor för Omstartslån

Eftersom Omstartslånet är inriktat på personer som har betalningsanmärkningar behöver en sådan självklart inte vara något problem vid en låneansökan.

För att få ett lån krävs det självklart att du har en inkomst som är tillräckligt stor för att du ska klara av att betala tillbaka pengarna till Marginalen Bank.

Du ska även kunna erbjuda något av följande;
- Egen villa, bostadsrätt eller fritidshus
- Annans villa, bostadsrätt eller fritidshus
- Borgensman eller medsökande

Borgensman

En borgensman ska vara mellan 25-65 år. Får även inte ingå i samma hushåll som den ansökande och personen får inte ha några betalningsanmärkningar. Borgensmannen måste även ha en god ekonomi som gör att han kan stå som säkerhet.

Bostad som säkerhet

En bostad som lämnas kan belånas upp till 85 % av marknadsvärdet. Marknadsvärdet styrs av en värdering eller en köpeskilling. Lägsta möjliga lånebeloppet för ett bottenlån är 50 000 kr.

Skuld hos Kronofogden

Något som skiljer Marginalen Bank från många andra långivare är att de kan tänka sig att låna ut pengar till personer som har aktuella skulder hos Kronofogden.

Det viktiga att komma ihåg är att det fortfarande gäller samma regler som övrigt för Omstartslånet. Detta innebär att man måste kunna lämna säkerhet i form av egen bostad, annans bostad, borgensman eller medsökande.

Privatlån

Det går även att ansöka om ett vanligt privatlån hos Marginalen Bank. Detta lån sträcker sig från 25 000 kr upp till 350 000 kr. Löptiden kan du som för alla andra privatlån själv styra till stor del över. Marginalen Bank har en ram som säger 2 - 12 år vilken du kan välja fritt inom.

Marginalen Bank erbjuder följande typer av lån:

 • Omstartslån för personer med betalningsanmärkningar.
 • Privatlån från 25 000 upp till 350 000 kr.
 • Lån till dig som vill starta ett företag.
 • Lån till dig som är företagare.
 • Olika former av sparkonton.

Direktlänk till Marginalen Bank

Ifall du tycker att Marginalen Bank kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 

Kostnad för ett lån hos Marginalen Bank

Här kan du se ränta, avgifter och andra villkor för ett privatlån från den här långivaren. Den effektiva räntan är ett bra mått när man jämför olika privatlån då den räknar in både ränta och andra avgifter och omvandlar detta till en procentsats.


Privatlån

Uppläggningsavgift: 250 kr
Ränta: 3.5 - 18.95 %
Effektiv ränta: 5.51 - 16.82 %
Åldersgräns: 20 år
Minsta årsinkomst: 150000 kr
Lånets löptid: 2 - 12 år
Möjligt lånebelopp: 25000 - 350000 kr

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst