Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Välj typ av lån (kategori) och den långivaren du vill läsa mer om. En långivare kan finnas under flera olika kategorier.

Banker / Långivare

Bolån
Privatlån
Låneförmedlare
Mikrolån / SMSlån
Låna till fordon
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Monetti

Rösta:
0
0

  • Belopp: 1000 - 20000 kr
  • Löptid: 30 dagar - 1 år
  • Förläng lån: Nej
  • Gratis lån: Nej
  • Åldersgräns: 18 år
  • Anmärkning: Ja
  • Registreras UC: Nej
  • E-leg: Ja

Monetti är ett svenskt bolag som grundades 2006 och har sitt säte i Stockholm. De erbjuder lite mindre lån / krediter till dig som antingen behöver ett litet kort lån eller ett aningen större lån med längre löptid. Tidigare lånade man ut pengar under varumärket Folkia som är ett av de mest kända i Sverige på denna marknad.

Monetti har ett ganska intressant lån som är en slags blandning mellan mikrolån - eftersom man kan låna mindre belopp med kort löptid - och ett vanligt privatlån - då man även kan låna lite mer pengar med upp till 12 månaders löptid. Lånet sträcker sig från 1 000 kr och 1 månads löptid till 20 000 kr och 12 månader.

Du kan inte låna alla belopp med alla löptider utan ju mer du vill låna ju längre löptid kan du få. De låga beloppen kan du bara ta i några månader men när du kommer upp till 5 000 kr så kan du plötsligt välja ganska fritt. De riktigt stora beloppen kan du dock bara låna med längre återbetalningstid, t ex sex månader eller mer.

Vad krävs för att låna hos Monetti

Som alla andra långivare gör Monetti en kreditkoll när de ska besluta ifall den ansökande ska få låna pengar eller ej. De grundläggande kraven är som så att den sökande ska vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige.

För att bli godkänd måste man först göra en kreditprövning där man kollar din kreditvärdighet och där ser man hur stark din ekonomi är. Du måste ha någon slags inkomst men det finns inga definitiva bestämmelser om hur stor denna ska vara. Ju mer du tjänar ju bättre dock.

Betalningsanmärkningar väger ner ditt betyg men innebär inget direkt nej, vilket det kan göra hos många långivare. Du har alltså chansen att låna trots anmärkningar men du måste veta att det är helheten av din ekonomi som avgör och då är en anmärkning negativt.

Monetti erbjuder följande typer av lån:

  • Mikrolån / små privatlån från 1 000 kr till 20 000 kr i max 12 månader.

Direktlänk till Monetti

Ifall du tycker att Monetti kan vara nåt för dig så kan du ta dig vidare direkt till deras webbplats genom att klicka på länken nedan (detta är en extern länk till långivaren egen webbplats). Här finns ännu mer information om olika typer av lån, räntor och avgifter:

 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Kostnad för olika lånebelopp hos Folkia

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.

Mikrolån / SMSlån

BeloppRäntaTotaltEfter avdragTL
Löptid 30 dagar
1000 kr0 kr395 kr395 kr
2000 kr64 kr459 kr440 kr
3000 kr96 kr491 kr462 kr
4000 kr128 kr523 kr485 kr
5000 kr160 kr555 kr507 kr

Besök långivaren direkt

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning