Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bunden ränta

Bunden ränta - Vid ett bolån har du två val när det gäller din ränta. Det ena är att ha den bunden och det andra är att ha en rörlig ränta

Väljer du en bunden ränta så innebär detta att du binder upp räntan på en bestämd nivå i en bestämd tid framöver. Denna period bestämmer du själv (inom vissa ramar som banken erbjuder) och tiden du kan välja på ligger vanligtvis mellan 1 och 10 år. 

Ju kortare tid du binder ränta på ju lägre blir räntan normalt. Detta beror på att ingen vet riktigt säkert vad räntan kommer att vara i framtiden och en bunden ränta är att se som en säkerhet för dig, där du kan få kontroll över dina betalningar på bolånet.

Den stora fördelen med en bunden ränta är att du vet exakt vad dina kostnader blir under hela bindningstiden. Det spelar ingen roll om räntorna går upp kraftigt då du ändå har samma som när du tog lånet.

Historiskt brukar rörliga räntan bli lite billigare totalt över hela löptiden men du får se det som att du köper lite extra trygghet för den extra räntekostnaden. Vill du veta mer säkert vad du kommer att betala varje månad kan du binda ditt lån. Det går även att binda delar av bolånet och lämna en del rörligt.

Vill du läsa mer om fördelar och nackdelar med bunden och rörlig ränta kan du besöka vår sida om just Fast eller rörlig ränta.

 

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.