Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bottenlån

Bottenlån - Ett bolån brukade förr delas upp i två olika delar. Det fanns dels ett topplån som är ett lån utan säkerhet och ett bottenlån som är ett lån med bostaden som säkerhet. Topplånet har dock mer och mer försvunnit nu för tiden och det enda som är kvar är vanligen bottenlånet.

Man kan nästan även säga att det finns en tredje del i form av kontantinsats men det är inget lån, utan den del av bostadens pris man blir tvugen att betala ur egen ficka. Sen ska man veta att även kontantinsatsen kan gå att låna till i form av ett vanligt privatlån.

Bottenlånet är den allra största delen (eller hela lånet) upp till 85 % av bostadens värde / pris. Bottenlånet är det billiga lånet, med en klart lägre ränta än eventuella topplån och privatlån. Detta har mycket att göra med det faktumet att det är ett lån med säkerhet.

Eftersom det finns mycket mer att läsa om bottenlån är ett tips att du besöker vår sida där vi har skrivit betydligt mer om bottenlån. Från den sidan hittar du sedan ytterligare information som kan hjälpa dig.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.