Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Billån

Billån - Vid köp av bil är det vanligt att man tar ett billån. Ett billån är ett lån med säkerhet vilket innebär att det är ett ganska "billigt" lån att skaffa. Vanligtvis kan du ha cirka 80 % av bilen som säkerhet för lånet.

De kvarvarande 20 % måste betalas direkt i form av kontantinsats. Vanligt är här att man använder en inbytesbil för att betala detta eller att man har pengar kontant på kontot.

Det finns även långivare som erbjuder sina kunder så kallade "billån" som dock egentligen helt enkelt är vanliga privatlån, där du inte har fordonet som säkerhet. Det är ofta inte allt för stor skillnad i ränta på dessa lån heller och du har vettig avbetalningstid osv.

Många bilhandlare samarbetar med någon långivare / bank och har därför ett eget erbjudande om finansiering, vilket ofta kan vara ganska bra. Jämför gärna lite innan du bestämmer dig för ett lån och kolla upp ränta och avgifter.

Det finns ofta lite regler för vad som gäller för billån, t ex att bilen inte får vara äldre än ett visst antal år och att man måste köpa den via en bilhandlare och inte privat.

Läs mer om denna form av lån på vår specialsida för billån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett bra billån

Nedan finner du långivare som erbjuder billån. Du kan se ränta så att du kan jämföra och hitta billiga billån, löptid och möjligt lånebelopp. För mer information kan du besöka vår stora jämförelse av billån.

Långivare Ränta Löptid Lånebelopp
SwedbankSwedbank3.49 %2 - 8 år24000 - 280000 kr
NordeaNordea3.75 %1 - 8 år50000 kr -
Freedom FinanceFreedom Finance4.95 - 9.95 %1 - 6 år5000 - 600000 kr
MyMoneyMyMoney4.95 - 8.95 %1 - 6 år1000 - 500000 kr
SantanderSantander10000 %? kr -

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst