Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Betalningspåminnelse

Betalningspåminnelse - En betalningspåminnelse skickas ut av den som du är skyldig pengar (i form av lån eller betalning för vara / tjänst) om den betalningsskydlige inte har betalat sin skuld inom utsatt tid. Det är även vanligt att det utgår en summa på ungefär 50 kr i avgift om en betalningspåminnelse måste skickas ut, så det är bäst att betala i tid om man vill slippa att betala denna extra kostnad.

Bara för att man får en betalningspåminnelse innebär det inte att man har åkt på en betalningsanmärkning. En påminnelse är i princip det första steget om du har glömt eller låtit bli att betala en skuld. Det finns fler steg och det kan ofta även komma mer än en påminnelse innan skulden skickas vidare till t ex inkasso. 

Betalar man bara pengarna som man ska är det inga problem alls. Det är först senare, när skulden har hamnat hos Kronofogden och fastställts, som riktiga betalningsanmärkningar kommer in i bilden.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst