Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning - Betalar man inte tillbaka en skuld riskerar man att få en betalningsanmärkning. Innan det går så långt finns det dock några andra steg. Först får du påminnelser om att betala din skuld / räkning. Sedan kan ärendet ofta gå till Inkasso. Det är dock när det går till Kronofogden som du ska börja oroa dig.

När Kronofogden har fastställt att det finns en skuld kommer en betalningsanmärkning uppstå. Dock är det inte Kronofogden som ansvarar för anmärkningar utan det sköts av privata företag som sysslar med kreditinformation, vilka håller koll på Kronofogdemyndighetens offentliga register. Dessa kreditupplysningsföretag arbetar med att sälja information till företag som vill ha koll på privatpersoners ekonomi, så som banker och långivare.

En betalningsanmärkning kan du få för ett belopp så litet som 100 kr och när den väl har uppkommit hänger den med i hela 3 år. Under hela denna tid finns det stora risker att betalningsanmärkningen försvårar många saker som t ex sökande av lån, hyra av lägenhet, tecknande av telefonabonnemang m.m.

Läs mer om detta på vår specialsida för just betalningsanmärkningar. Där du hittar mer info.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta lån med betalningsanmärkning

Här kan du snabbt och enkelt jämföra lån som du kan ta trots betalningsanmärkning. Långivarna här tillåter en eller flera aktiva anmärkningar, men du måste givetvis ha godkänd ekonomi i övrigt. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på olika saker, samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst