Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Annuitet

Det finns två olika sätt att betala tillbaka på ett lån, om vi förutsätter att du amorterar dvs. Det ena sättet är rak amortering som du kan läsa om här. Det andra alternativet du har är annuitet som vi ska förklara lite snabbt här.

Vad är annuitet för något?

Har du tagit ett lån som ska betalas tillbaka enligt annuitet betyder det att du hela tiden kommer att betala samma summa till banken varje månad. Detta för med sig att den första tiden så går en stor del av betalningarna till att enbart betala räntekostnaderna. Men det är även så att du hela tiden amorterar lite på lånet något som innebär att räntekostnaden kommer att sjunka med tiden. Därför blir varje efterkommande betalning hela tiden en större amortering då en större procent ju går till återbetalning av lånet och inte till att betala ränta.

Illustration av annuitet

Här kan du se en enkel bild som ger en bra uppfattning om hur det fungerar med annuitet. Om du vill se en bild för hur det fungerar med rak amortering så finns det på vår sida för just rak amortering.

Annuitet

Som du ser på bilden så betalar du i början en ganska stor summa i enbart ränta. Hur stor denna summa sen är och hur stor del den är av det totala lånet påverkas av t ex hur lång återbetalningstid du har på lånet. Sen i slutet blir amorteringsdelen betydligt större som illustrerat.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst