Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

Välj lånebelopp:

Amorteringsfritt lån

Det finns banker där man kan ta lån som är amorteringsfria. Har man ett amorteringsfritt lån betyder det att man bara betalar ränta på lånet under en period som man kommit överens med banken om.

T ex kan det vara så att du tar ett huslån som är amorteringsfritt. Om det är fallet kommer du enbart att betala ränta på huset tills den dagen som du säljer det då banken kommer att kräva betalning för lånet. För det ska man veta att ett amorteringsfritt lån också ska betalas tillbaka någon gång i framtiden.

Tar du ett vanligt lån utan säkerhet som är amorteringsfritt behöver du inte amortera något alls på ett antal år. Hur många kommer du och banken fram till gemensamt. Sen när den amorteringsfria tiden är över är det dags att börja betala tillbaka på lånet eller att omförhandla det.

Varför ett amorteringsfritt lån

Att inte betala tillbaka på lånet för ju med sig att man skjuter de kostnaderna framför sig i tiden. Som en följd av att du inte amorterar något kommer du under tiden som ditt lån är amorteringsfritt inte behöva betala någon hög kostnad varje månad då du ju bara betalar ränta. Så du får fundera på om du tycker att det är en bra idé att skjuta på återbetalningen av lånet för att få en lägre månadskostnad i början. T ex skulle detta kunna passa om du för tillfället har en ekonomi som inte är den allra starkaste men som du i framtiden kommer att vara mycket bättre.

Amorteringsfritt lån riskerar att bli dyrare

Något som är väldigt viktigt att komma ihåg är att ett amorteringsfritt lån riskerar att bli dyrare totalt. Detta då du under hela låneperioden betalar ränta på hela lånet. Amorterar du på ett lån blir lånet sammanlagt mindre hela tiden vilket medför att räntekostnaderna också sjunker.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Få hjälp att jämföra bolån och hitta det bästa lånet

Intresserad av att hitta ett bra och billigt bolån? Genom att ansöka genom MittBolån kan du enkelt jämföra bankernas räntor, avgifter och villkor. Du får en personlig bolånehandläggare som hjälper dig att välja lån och att förhandla om räntan etc. Prova det enkla sättet att skaffa bolån. Det kostar inget!

Gå in och få hjälp med ditt bolån direkt hos MittBolån.

Alltomlån hjälper dig att hitta ett lån

Här kan du snabbt och enkelt jämföra privatlån. Billiga lån med längre ränta och längre återbetalningstid. Du kan jämföra många långivare och även filtrera på lån med betalningsanmärkning samt välja löptid och lånebelopp. Vill du kunna specificera mer? Besök vår stora jämförelse av privatlån och konsumtionslån.

Topp 10 långivare som erbjuder Privatlån / Blancolån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst