Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Vilka metoder ska man testa?

Det är aldrig enkelt att säga vilken lösning varje enskild person ska testa då alla sitter i olika ekonomiska situationer. Sedan ska man även komma ihåg att fordringsägarna även måste gå med på den föreslagna lösningen och det är inte säkert att de går med på något alls. Det finns ett antal olika faktorer som påverkar dels vad du själv kan göra och dels vad fordringsägarna tycker. Exempel på detta är hur stor skulden är, hur länge skulden har funnits, framtida återbetalningsförmåga, hur länge de ekonomiska problemen har funnits och hur den sociala situationen ser ut. Alltså är det väldigt många olika faktorer som spelar in.

Har man stora ekonomiska problem kan ett litet bra tips vara att påtala för fordringsägarna att det kommer att vara mer fördelaktigt för dem att göra en uppgörelse med dig än vad det skulle vara om Kronofogden blir inblandad.

Nya ekonomiska problem

Är det en ny problemsituation är troligen den största chansen att få till ett samlingslån eller att få en fordringsägare att gå med på att förlänga amorteringstiden. En förlängd amorteringstid kommer ju inte att påverka fordringsägaren negativt utan de får faktiskt in mer pengar totalt. För dig blir det en lägre månadskostnad men en högre kostnad totalt men det kanske kan vara vad som behövs.

Att samla flera smålån till ett större lån med bättre villkor är också ett bra alternativ. Risken är här bara att långivarna inte tycker att du har en tillräckligt bra kreditvärdighet för att bli godkänd.

Det viktiga är att du tar kontakt med fordringsägarna och ser vad de har att säga. Se till att vara ordentligt förberedd så att du kan förklara din situation på ett bra sätt för dem. Desto bättre du kan framföra hur det ser ut ekonomiskt för dig kommer att öka chanserna att få till en uppgörelse.

Långvariga ekonomiska problem

Har du haft ekonomiska problem under en längre tid kan det även vara dags att titta på de andra lösningarna vi har föreslagit. Om fordringsägarna sen går med på detta eller ej är självklart svårt att säga.

Det gäller helt enkelt att testa så får man se vad som händer. Tar man inte kontakt med sina fordringsägare kommer man heller inte att få till en lösning. Ett telefonsamtal kan vara det som gör skillnaden för din ekonomi varför man absolut ska undersöka möjligheterna.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst