Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Frivillig överenskommelse

Detta är den allra vanligaste metoden för att få till en bättre situation. Det hela går ut på att man tar kontakt med fordringsägarna och försöker få till en uppgörelse som dels kommer att göra dig skuldfri så snabbt som möjligt och samtidigt ser till att du betalar den största summan du klarar av. Om du någon gång tittat på ett program som Lyxfällan på tv så är detta en åtgärd de nästan alltid försöker sig på. Och detta fungerar även för personer som inte ringer från något tv-program.

Om fordringsägarna är villiga att gå med på någon form av uppgörelse går inte på förhand att säga. Det viktiga är att du gör ett bra intryck på dem där du så ärligt som möjligt förklarar hur situationen ser ut för tillfället och att du verkligen vill betala men att det är ekonomisk omöjligt att göra det för tillfället.

Typ av skuld påverkar

Vad det är för någon typ av skuld som du har till en fordringsägare kommer att påverka möjligheterna att få till en frivillig överenskommelse. Det är nämligen så att Kronofogden prioriterar olika när det gäller skulder vid en utmätning eller en eventuell skuldsanering.

Underhållsbidrag, skatter, avgifter till staten, böter och viten prioriteras av Kronofogden. Efter detta kommer skulder till exempelvis banker och finansbolag. Detta gör att ifall du har en skuld som inte ingår i den prioriterade avdelningen är risken större för fordringsägaren att den inte får tillbaka sina pengar. Vilket betyder att det är mer troligt att det är möjligt att nå en frivillig överenskommelse.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst