Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Ändra villkoren

Det behöver inte handla om några större summor som gör att man hamnar i en svår ekonomisk situation. Skulle man t ex gå back 2 000 kr per månad blir detta ganska mycket pengar över tiden. Och skulder har en tendens att bara bli värre och värre ju längre man har problem med dem.

Något man kan göra för att skapa en bättre ekonomi är att ta kontakt med sina fordringsägare och se om det går att göra något med villkoren. Det är inte alls ovanligt att de går med på detta och det kan leda fram till en månadskostnad som är bra mycket lägre.

Minska amorteringen

Det är självklart bra att amortera på ett lån då detta är vägen till att bli skuldfri. Men det är ofta så att amorteringen står för en stor del av månadskostnaden varför man kan "spara" in ganska mycket pengar på att minska denna. Dock är det viktigt att se detta som en temporär åtgärd då det betyder att lånet totalt kommer att bli dyrare då man får betala ränta på en högre summa under en längre tid. Men om det är tufft att få ekonomin att gå ihop kan detta vara ett alternativ. Ur fordringsägarens perspektiv är detta också en bra lösning då de faktiskt tjänar mer på detta. Sen går det inte för detta att garantera att de går med på förslaget.

Minska eller frys räntan

En ännu bättre lösning för dig är ifall du kan få till en minskning eller frysning av räntan. Går fordringsägaren med på att sänka räntan kommer kostnaderna direkt att minska. Om de går med på att frysa räntan innebär det att ingen ränta alls tas ut på lånet.

Samla lånen

Många smålån kostar ofta väldigt mycket pengar varje månad då räntenivån på dessa normalt är mycket hög. Något man då kan göra är att ta ett billigare lån som används för att återbetala de mindre och dyrare lånen. På detta vis kan man sänka månadskostnaden ganska rejält.

Det vanligaste är att man då söker ett vanligt privatlån som går att få upp till 350 000 kr. För att bli godkänd för detta lån gäller det att ekonomin inte är alldeles för ansträngd då långivaren kommer att göra en kreditkoll som man måste klara av. Äger man en hus som inte är fullt belånat är det möjligt att ta ut ett lån på detta för att betala av skulderna.

Viktigt är att man bara lånar för att betala av skulder. Skulle det vara så att de olika fodringarna totalt uppgår till 50 000 kr ska man inte låna 60 000 kr även om man får det. Det är bättre att få ordning på ekonomin istället för att riskera den ännu mer.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst