Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Alternativ till skuldsanering

Det gäller att göra allt man kan för att klara sig ur en ekonomisk svår situation innan man försöker att få skuldsanering. För att ha skuldsanering är inget att eftersträva då man t ex kommer att få leva på existensminimun under flera år. Därför ska man göra allt som står i ens makt för att slippa ta till denna sista utväg.

Fordringsägarna är också oftast intresserade av att hitta en lösning som ska passa er båda. Sen att detta inte innebär att de avskriver en skuld är ju klart då de är företag som ska överleva. Men det är fullt möjligt att t ex få sina villkor ändrade. Dock finns det aldrig någon garanti att fordringsägarna ska gå med på att ändra villkoren. Men testar man inte vet man ju heller inte ifall det fungerar eller ej. Visst kan det vara lite olustigt att ringa upp en långivare och försöka få till andra villkor, men det är också ett måste ofta.

Som tidigare skrivet är fordringsägarna företag som är intresserade av att göra så stor vinst som möjligt. Men detta behöver inte med automatik göra att de säger nej till förslag om uppgörelse. För det är ju så att det är bättre för dem att göra en liten vinst än det är att inte få tillbaka pengarna alls. De har också saker som sitt rykte att tänka på vilket kan vara en fördel för dig.

I denna avdelning kan du hitta ett antal olika förslag på uppgörelser man kan försöka få igenom med sina fordringsägare. Vi avslutar även med en artikel om när det passar bäst att föreslå olika typer av uppgörelser. Här på sajten har vi även ett förslag på en metod du kan använda själv för att försöka få ordning på dina skulder.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst