Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Avbetalningsplan

Avbetalningsplan - Kommer man efter med återbetalningarna på ett lån eller någon annan skuld kan man eventuellt upprätta en avbetalningsplan i samarbete med företage som du har skulden hos. Tanken är att man ska kunna få hjälp att hitta en rimlig återbetalningsplan som gör att man klarar av att sköta inbetalningarna även om ekonomin är lite sämre.

Känner man att det är svårt att få råd och att man riskerar att komma efter med betalningarna är det därför viktigt att ta kontakt med kreditgivaren i ett tidigt skede. Med lite tur kan man upprätta en avbetalningsplan och på detta vis slippa onödiga problem. 

Struntar man istället i att betala är risken stor att kostnaderna ökar i och med dröjsmålsränta, förseningsavgifter osv. Dessutom går skulderna sedan vidare till Inkasso och slutligen till Kronofogden, vilket man verkligen vill undvika. En ny avbetalningsplan, om en sådan kan förhandlas fram, gör att man hittar en lösning tillsammans som förhoppningsvis går att följa, för att undvika allt för stora ekonomiska bekymmer.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst