Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Anskaffningsvärde

Anskaffningsvärde - Detta är det värde som t ex en fastighet eller aktie har vid den tidpunkten som köpet görs. 

När det gäller bostad kan anskaffningsvärde / köpeskilling påverka hur mycket du får låna. Vanligen får man låna som mest 85 procent av bostadens värde eller som mest 85 procent av köpeskillingen. En bostad kan vara värd mer än du betalade för den men du kan inte låna mer för det. Dock finns risken att du bara kan låna mindre om du köper en bostad som är värd markant mindre än du betalade för den.

När man tänker på anskaffningsvärde på t ex aktier så handlar det om vilket pris man köpte aktien för. Det är viktigt att veta för att kunna räkna ut hur mycket man har tjänat (eller förlorat på sitt köp). Om man köper på sig samma aktie vid flera olika tidpunkter och således också med olika anskaffningsvärden så kan du använda det för att räkna ut ett snitt. Detta kan du sedan använda för att se vid vilken punkt du går med vinst totalt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst