Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Amorteringsplan

Amorteringsplan- En amorteringsplan är den planen man lägger upp för återbetalandet av ett lån. Hur man väljer att betala tillbaka ett lån kan skilja sig lite mellan olika lån och när man tar vissa lån kan man bestämma det själv. Läs mer om amortering.

De två vanligaste sätten att betala tillbaka är rak amortering och annuitet. Vid rak amortering betalar du alltid samma summa i amortering till långivaren, vilket innebär att den totala inbetalningen minskar aningen varje gång då du betalar lite mindre i ränta ju mindre skulden blir. Läs mer om rak amortering.

Vid annuitet betalar du alltid samma totala summa till långivare som både ska täcka ränta och amortering. Det innebär att räntebeloppet blir lite mindre men amorteringen ökar med lika mycket, så att den totala inbetalningen alltid är exakt samma. Bägge typerna innebär lite skillnader för dig som låntagare och dessa kan du läsa mer om via länkarna. Läs mer om annuitet.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst