Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Amortera

Amortera - Ett lån man tar ska ju alltid betalas tillbaka och det är här som ordet amortera kommer in. Ordet amortera används för att beskriva det som du gör när du betalar tillbaka på själva lånet. En avbetalning på ett lån kallas för amortering och att amortera är alltså det man gör när man gör en avbetalning på lånet.

När du betalar på ett lån betalar du normalt amortering och ränta. Säg att du har ett lån på 10 kr och betalar in totalt 2 kr till den du lånat pengarna av. Om räntan är 1 kr så är resterande belopp på 1 kr det går till att betala tillbaka på lånet. Detta betyder att du nu har amorterat 1 kr och det totala lånet istället numera är 9 kr. 

Vid nästa återbetalningstillfälle kommer räntan att bli lägre då du bara betalar ränta på 9 kr i stället. Beroende på vilken typ av lån som du då har betalar du antingen in samma totala summa till långivaren och därmed blir amorteringen större eller amorterar du samma summa vid varje tillfälle och då blir din inbetalning mindre för varje månad.

Vill du läsa mer om amortering rekommenderar vi att du besöker vår sida som speciellt handlar om detta och där du kan hitta information om olika sätt att amortera på. Läs mer om amortering.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst