Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

SMSlån

SMSlån - SMSlån är det vanligaste samlingsnamnet på den typ av små och snabba lån som har blivit riktigt populär på senare år. Det är en typ av lån där du kan låna små belopp, normalt upp till 10 000 kr och med en återbetalningstid på endast 30 - 90 dagar istället för det normala som är minst ett år. 

Namnet SMSlån kommer från att man ansökte helt och hållet via mobilen och SMS. Detta var dock mer förr i tiden då man inte hade Smartphones. Nu ansöker man oftast via långivarens webbsida antingen via dator, surfplatta eller mobil. En del långivare tar dock fortfarande emot ansökningar via SMS. Andra namn på samma typ av lån är också mobillån, snabblån och mikrolån.

Långivarna som erbjuder SMSlån har ofta som nedre lånebeloppsgräns 500 eller 1 000 kr medan den övre gränsen varierar från långivare till långivare. Vanligtvis ligger den mellan 5 000 och 10 000 kr även om vissa långivare på senare tid har börjat öka sina högsta belopp upp till runt 20 000 kr. Lånet ska sedan betalas tillbaka efter 30 - 90 dagar. De längre löptiderna gäller oftast bara för de lite större lånebeloppen.

Det är inte helt konstigt att det har blivit populärt då många tycker att det är ett smidigt sätt att fylla på kassan med några tusenlappar, vid ett kortsiktigt behov. Många klagar på SMSlån - att det är en dyr lånform, att det riskerar folks ekonomi osv. Man ska inte sticka under stolen med att det kostar förhållandevis mycket och man bör bara låna ansvarsfullt, vid ett verkligt behov och om man vet att man har råd att betala tillbaka lånet.

Läs mer om SMSlån och få reda på fördelar, nackdelar, villkor och annat viktigt.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta ett SMSlån

Här finns långivare som lånar ut 3 000 kr. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 kr i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning