Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Kreditupplysning

Kreditupplysning är något som låneinstituten använder för att bedöma om personen som söker ett lån har en tillräckligt god ekonomi för att få sin låneansökan godkänd eller ej.

För att göra denna kreditupplysning anlitar långivarna olika kreditupplysningsföretag som levererar omdömen om de ansökande. Kreditupplysningsföretagen har register där alla företag och privatpersonen över 15 år finns med. I registret finns t ex identitetsuppgifter, uppgifter om inkomst, fastighetsinnehav och information om betalningsanmärkning med. Det mest kända företaget som sysslar med detta är UC som faktiskt ägs av de stora bankerna, därmed är det ganska uppenbart att de också använder sig av dem.

Hur långivarna använder sig av kreditupplysning

Hur sen långivarna använder sig utav kreditupplysningar skiljer sig lite åt. Det är även så att olika kreditupplysningsföretag har olika sätt att bedöma privatpersoner.

De långivare som t ex lånar ut till folk som har betalningsanmärkningar ger ett totalbetyg på hela ekonomin. I kreditupplysningen kommer betalningsanmärkningen att inverka negativt men detta kan vändas till ett plus till slut om den ansökande har en stabil ekonomi i övrigt. Genom att t ex ha banktillgångar eller en fast lön. Blir betyget sen till slut tillräckligt bra kommer den ansökande att få låna trots betalningsanmärkning.

Långivare som inte erbjuder folk som har betalningsanmärkning att låna pengar hos dem är mycket hårdare när de upptäcker betalningsanmärkningar. De säger då automatiskt nej utan att vara intresserad av ekonomin i övrigt. Det anses vara ett så stort varningstecken att de inte är beredda att låna ut till den ansökande.

Har man dock inte någon betalningsanmärkning kommer kreditupplysningsföretaget att bedöma ekonomin efter vanliga grunder och besluta om du får låna pengar eller ej. En sak som man ska komma ihåg att det kan vara negativt är antalet ansökningar.

Det är t o m så att det är mycket troligt att en ansökan blir godkänd om den ansökande inte har någon anmärkning speciellt om det är frågan om ett mindre lån. Kreditprövningen ska egentligen ses som något positivt då den är där för att minimera risken både för kunden och långivaren. Ingen vinner på att personer med för dålig ekonomi lånar pengar.

Vill du läsa lite mer om kreditupplysning och om kreditupplysningslagen rekommenderar vi ett besök till Datainspektionen som har koll på detta.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta - Privatlån eller Bolån

Den här listan innehåller både långivare som erbjuder bolån och privatlån. En del långivare har båda typer av lån och kan då tänkas vara med två gånger. Ifall du vill ha en bra jämförelse av privatlån eller bolån kan du titta in på våra jämförelser och kolla in räntor, villkor och andra avgifter etc.

Privatlån

Freedom FinanceFreedom FinanceBesökLendoLendoBesök
Marginalen BankMarginalen BankBesökSevendaySevendayBesök

Bolån

HandelsbankenHandelsbankenBesökHypotektet BolånHypotektet BolånBesök
LänsförsäkringarLänsförsäkringarBesökMitt BolånMitt BolånBesök
NordeaNordeaBesökSBABSBABBesök
SEBSEBBesökSkandiaSkandiaBesök
SwedbankSwedbankBesök

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst