Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Vivus
Totalt:
0 kr
Låna / Besök
2ViaConto
Totalt:
225 kr
Låna / Besök
3Extrakredit
Totalt:
297 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:

Mikrolån 18 år

Är man 18 år och vill ta ett mikrolån är det alltid inte det enklaste då det faktiskt är så att ganska många låneinstitut har regler som säger att man måste vara ännu äldre än så för att få söka ett mikrolån.

Detta kan ju tyckas vara lite konstigt med tanke på att 18-åringar ofta kan söka mycket större lån utan problem då de är myndiga. Anledningen till dessa regler är troligen att mikrolån har fått ett rykte om sig att vara ett stort problem för yngre människor. Detta är ju något som både stämmer och inte stämmer. Visst finns det många som är 18 år gamla och har tagit mikrolån och fått problem med det. Men det är ändå så att de allra flesta som tar ett lån klarar av det utan problem. Ser man till statistiken är det även betydligt fler som tillhör äldre åldersgrupper som hamnar hos Kronofogden pga denna typ av lån.

Det viktiga är att du som ska söka ett mikrolån och är 18 år gammal ser till att du har en ekonomi som klarar av just detta. Klarar din ekonomiska situation av detta finns det ju absolut ingen anledning varför du inte ska få ta ett mikrolån när personer som bara är ett par år äldre får göra detta utan några problem alls.

Institut som erbjuder mikrolån till 18-åringar

Ett antal tips på låneinstitut som erbjuder mikrolån till 18-åringar kan du hitta lite längre ner på denna sida. Tipset är sen att du kollar på vår jämförelsesida för mikrolån och där ser vilket av dessa institut som är allra billigast när det gäller mikrolån på flera summor än den vi här presenterar. Du hittar där självklart även åldersinformation och liknande nyttigt.

Ytterligare villkor

De låneinstituten som erbjuder mikrolån till de som är 18 år har inte några villkor i övrigt som direkt skiljer sig från de andra låneinstituten. Detta innebär att lånet bara sträcker sig i 30 dagar vanligen (finns numera långivare där det går att låna under en längre period) och att du måste vara folkbokförd i landet. Reglerna för betalningsanmärkningar är olika där vissa godkänner det och andra tvärt säger nej.

Sen måste du som söker ett lån som alltid klara av en kreditprövning som långivaren utför när du skickar in en ansökan. Detta kräver normalt en inkomst men denna behöver ofta inte vara speciellt hög. Klarar du detta så kan du få ett mikrolån när du är 18 år.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta Mikrolån om du är 18 år

I den här listan finns endast långivare som har en åldersgräns på 18 år. I vår jämförelse ser du priser för ett lån på 3 000 kr och 30 dagar. Du kan se kostnaden för detta lånebelopp och ändra löptid och lånebelopp nedan. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av mikrolån / SMSlån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 i 30 dagar.
VivusVivus 0 kr0 krViaContoViaConto 225 kr225 kr
MonettiMonetti 516 kr516 krCredigoCredigo 545 kr545 kr
EasycreditEasycredit 545 kr545 krNätlånNätlån 575 kr575 kr
SMSpengarSMSpengar 580 kr580 krKundfinansKundfinans 600 kr600 kr
Kredit365Kredit365 639 kr639 krExpresskreditExpresskredit 720 kr720 kr

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Vivus
Totalt:
0 kr
Låna / Besök
2ViaConto
Totalt:
225 kr
Låna / Besök
3Extrakredit
Totalt:
297 kr
Låna / Besök
4Onea.se
Totalt:
360 kr
Låna / Besök
5Kortlån
Totalt:
404 kr
Låna / Besök
6Lånbutiken
Totalt:
450 kr
Låna / Besök
7Risicum
Totalt:
450 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:

Hitta ditt SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning
Compricer | Ferratum | ICA Banken