Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Lånevillkor - Mikrolån

När du ska söka ett mikrolån är det väldigt viktigt att ha full koll på vilka villkor som gäller för lånet. Har du inte det finns det risk att du råkar ut för otrevliga överraskningar. Gå därför alltid in och kolla villkoren innan du söker ett lån. Tänk även på att villkor kan skilja från långivare till långivare något som gör att det inte räcker med att ha koll på lånevillkoren för en långivare utan där du lånar bör du kolla upp dem.

Här nedan har vi sammanställt ett antal olika lånevillkor som brukar dyka upp när du söker ett mikrolån. Det är allt från krav på dig och vad som gäller för själva lånet. Läs igenom för att få en liten överblick.

Olika lånevillkor att hålla koll på

  • Återbetalning - Här ska du kolla dels hur lång återbetalningstiden är och dels hur lånet ska återbetalas. Vanligtvis när det gäller mikrolån gäller 30 dagar och att du efter denna tid ska betala tillbaka allt på en gång. Dock finns det numera långivare som erbjuder längre löptid.
  • Dröjsmålsränta och påminnelseavgift - Vilka regler gäller för detta när du skaffar ett mikrolån? Skickar långivare t ex ut en påminnelseavgift kan denna kosta cirka 50 kr. Är du även sen med att betala kan det även bli fråga om dröjsmålsränta.
  • Förtidsinlösen - Skulle det vara så att du är intresserad av att lösa in lånet i förtid styrs det av bankens regler. Det vanliga för mikrolån är att det går att lösa in lånet när man vill. Men detta sagt så bör du ändå kolla upp det.
  • Ångerrätt - Du har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) ångerrätt avseende det ingångna låneavtalet. Ta bara och kolla upp vad långivaren har skrivit om detta för att se om de har några avgifter eller ej.
  • Vem får låna? - På långivarnas hemsidor hittar du tydlig information om vad som krävs för att du ska få låna. T ex krävs det alltid att du är 18 år för att få låna, dock kräver vissa långivare att låntagaren är ännu äldre. Sedan finns det regler för årsinkomst, betalningsanmärkningar, var du är folkbokförd m.m. Långivarna har klart skiftande krav när det gäller vem de godkänner för ett lån så titta över detta.
  • Pris - Ett mycket viktigt lånevillkor är ju självklart priset. Långivaren ska klart redovisa vad det kommer att kosta och vilka typer av avgifter som de tar ut. Små mikrolån kostar oftast mellan 250 och 500 kr att skaffa och större kan utan problem kosta upp mot eller över 1 000 kr.

Detta var enbart en liten sammanfattning av några viktiga punkter som finns med i lånevillkoren för mikrolån. Glöm absolut inte att titta över detta innan du söker ett lån. Eftersom det kan vara varierande mellan de olika långivarna går det här inte att säga några exakta villkor.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta - Mikrolån

Här finns långivare som lånar ut 3 000 kr. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 kr i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
4Monetti
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
5Meddelandelån
Totalt:
521 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:

Hitta ditt SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning