Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Jämföra mikrolån

Har du ett intresse av att ta ett mikrolån är det en bra idé att först jämföra priserna hos de olika låneinstituten som lånar ut pengar på detta vis. Det du då kommer att märka ganska snabbt är att det kan skilja friskt i kostnader för de olika instituten. Prisskillnader på 200 - 300 kr för ett mikrolån på 3 000 kr är inte alls ovanligt. Ser man då till att de lägsta priserna ligger i de regionerna betyder det ju att de dyraste ställena i princip kostar det dubbla att låna ifrån. Då är det heller inte någon egentlig skillnad på själva lånet vilket gör att det bara är att kasta bort pengar att låna från en dyr långivare.

Vad är ett mikrolån?

Har du hittat hit vet du troligen ganska exakt vad ett mikrolån är, men vi tänkte ta upp det ändå lite snabbt. Ett mikrolån är egentligen ett helt vanligt blancolån som du kan skaffa hos ett antal olika låneinstitut. Det som skiljer mikrolånen från de blancolånen som t ex Swedbank och SEB har är att lånesumman är mycket mindre, därav namnet mikrolån. Det är storleken på lånet och sedan också hur länge som du får låna pengarna som är annorlunda, ett mikrolån sträcker sig normalt bara i 30 dagar till skillnad på flera år för större blancolån. På senare år har det börjat att dyka upp fler alternativ när det gäller löptid och numera är det inte ovanligt med tre månader eller mer.

Vad ska man titta på när man jämför mikrolån?

Ett mikrolån är ju lite annorlunda jämfört med de större lånen som vi tidigare har skrivit om. Detta gör att det även blir lite annorlunda saker som man ska titta på när man jämför mikrolån. T ex är den effektiva räntan inte lika intressant för att mikrolån då detta är en siffra som man tar fram genom att räkna in alla kostnader och räntor för att sedan slå ut detta som en årsränta. Eftersom mikrolån är mycket korta blir den effektiva räntan lite svårhanterlig för denna typ av lån. Du  kan få fram siffror på långt över 1 000 % utan problem vilket inte motsvarar kostnaden du verkligen behöver betala.

Återbetalningstiden som också är intressant för många lån då det kanske är så att ekonomin passar bättre för en viss löptid. Men eftersom alla mikrolån i princip har lika lång återbetalningstid blir detta heller inte något intressant att jämföra. Det som här isf är intressant är att jämföra för dig själv vad det kostar att låna en vissa summa i säg 30 eller 60 dagar.

Du kan även fundera på ifall du tänker ta andra mikrolån i framtiden då det är ett antal låneinstitut som t ex bara lånar ut 2 000 kr till nya kunder. Har du sedan betalat tillbaka detta lån får du sedan möjlighet att låna mer nästa gång. Detta skulle kunna påverka ditt val av låneinstitut när du jämför mikrolån.

Vad avgör när du jämför mikrolån?

När du jämför mikrolån kommer du snabbt att märka att de flesta är väldigt lika om man bortser från priset. Detta för med sig att det troligen blir så att du till stor del bara kommer att jämföra kostnaderna för lånet.

Tipset är att du verkligen jämför de olika mikrolånen då detta kan spara dig ett par hundra kronor som absolut går att använda till roligare saker.

Jämföra mikrolån på Alltomlån

Här på Alltomlån.com har vi jämfört priser på mikrolån för ett antal olika låneinstitut. Förhoppningsvis kan detta vara ett instrument som hjälper dig i sökandet efter det lånet som passar dig allra bäst.

För att göra det så bra som möjligt för dig har vi delat upp våra jämförelser i ett antal olika kategorier. Du kan t ex jämföra mikrolån för 1 000, 2 000, 3 000 och mikrolån om man har betalningsanmärkningar. Länken här nedan går till vår stora jämförelsesida för mikrolån.

Besök våra jämförelser av mikrolån.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta - Mikrolån

Här finns långivare som lånar ut 3 000 kr. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 3000 kr i 30 dagar.
NåtlånNåtlån 405 kr405 krDayPayDayPay 437 kr437 kr
Kredit365Kredit365 491 kr491 krMonettiMonetti 491 kr491 kr
MeddelandelånMeddelandelån 521 kr521 kr

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst SMSlån just nu

Långivare som lånar ut
3000 kr i 30 dagar.
1Nåtlån
Totalt:
405 kr
Låna / Besök
2DayPay
Totalt:
437 kr
Låna / Besök
3Kredit365
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
4Monetti
Totalt:
491 kr
Låna / Besök
5Meddelandelån
Totalt:
521 kr
Låna / Besök
Välj lånebelopp och löptid:

Hitta ditt SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning