Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Lån för att lösa skulder

Har man dragit på sig stora skulder som börjar bli svårhanterliga kan ett alternativ vara att ta ett lån för att lösa skulderna. Men man ska även komma ihåg att detta i sig inte bara är lösningen. Kanske är det så att det passar sig att ta ett lån för att lösa skulderna samtidigt som man gör andra åtgärder också.

Andra åtgärder

Prata med långivaren - Har du tagit ett lån som inte har en väldigt hög ränta kan det vara ett mycket bra alternativ att först prata men långivaren och se om de kan tänka sig att ändra om villkoren. Kanske kan du där få ner räntan, få amorteringsfritt ett tag eller något liknande om du förklarar din situation.

Gå igenom ekonomin - Det är även en bra idé att kolla upp de egna ekonomin för att se om det går att göra något där. Köper man t ex lunch varje dag som kostar upp mot 100 kr blir det en ansenlig summa pengar varje månad. Eller läggs det kanske pengar på godis m.m. Finner du sätt att spara in på kan detta göra att ekonomin helt plötsligt går ihop varje månad och om man verkligen tänker efter så finns det nog några "onödiga" saker att spara in på.

Det är även viktigt att gå igenom ekonomin och inställningen till pengar så att man inte hamnar i problem fler gånger.

Lån för att lösa skulder

Har man lån med väldigt höga räntor är det ofta väldigt bra att ta ett lån med en mycket lägre ränta. T ex kostar lån på 100 000 kr med en ränta på 15 % hela 875 kr varje månad efter skattereduktionen. Kan man istället få ett lån som har en ränta på 6 % kommer detta lån att kosta 350 kr varje månad vilket blir en besparing på 525 kr varje månad.

Nu är detta siffror som gäller för ett privatlån, har du en bostad som det går att låna pengar på är det möjligt att få en ännu lägre ränta.

Var kan man låna för att lösa skulder?

Har du små lån som du vill baka ihop till ett större lån har du trevligt nog ganska många alternativ att välja mellan. T ex kan du besöka vår sida där vi jämför ett antal långivare som erbjuder privatlån på upp till 350 000 kr. Som du där ser finns det många alternativ och bland alternativen finns alla de större bankerna. Vidare finns det ett antal andra alternativ som också kan fungera mycket bra. Ska du betala tillbaka andra lån med de pengarna som lånas kommer långivaren sannolikt att hjälpa dig med just detta. 

Har du ett hus eller någon annan bostad du kan använda som säkerhet är detta en fördel för dig då dessa lån brukar vara klart billigare. Kolla på vår sida för jämförelse av bolån så kanske du hittar något som passar dig. Även här är de stora bankerna ett alternativ plus att det finns några andra alternativ.

Lös problemen en gång för alla

Även om det kan vara jobbigt att leva snålt en tid är det värt det för att bli av med stora skulder. Att vara i händerna på Kronofogden är inget trevligt och därför bör man göra allt för att undvika det.

Lyckas du därför lösa det nuvarande problemet t ex med ett lån är det viktigt att tänka på att inte dra på dig skulder i framtiden så att du kommer i samma problem. En god ekonomi är en viktig del av ett fungerande privatliv.

 

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta - Privatlån och Bolån

Den här listan innehåller både långivare som erbjuder bolån och privatlån. En del långivare har båda typer av lån och kan då tänkas vara med två gånger. Ifall du vill ha en bra jämförelse av privatlån eller bolån kan du titta in på våra jämförelser och kolla in räntor, villkor och andra avgifter etc.

Privatlån

Freedom FinanceFreedom FinanceBesökLendoLendoBesök
Marginalen BankMarginalen BankBesökSevendaySevendayBesök

Bolån

HandelsbankenHandelsbankenBesökHypotektet BolånHypotektet BolånBesök
LänsförsäkringarLänsförsäkringarBesökMitt BolånMitt BolånBesök
NordeaNordeaBesökSBABSBABBesök
SEBSEBBesökSkandiaSkandiaBesök
SwedbankSwedbankBesök

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst