Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Båtlån

Att köpa en båt är något som väldigt ofta kostar mycket pengar. Detta gör att det är väldigt vanligt att man tar ett båtlån för att betala sitt båtköp.

Båtlån är ett lån med säkerhet

Båtlån är en typ av lån som man kallar för lån med säkerhet. Detta innebär att du kan ha din nyköpta båt som säkerhet för lånet. Att du har båten som säkerhet betyder att banken kan kräva båten som betalning för lånet om du inte klarar av att betala tillbaka det du ska.

Det är positivt att det är ett lån med säkerhet då detta normalt är att föredra jämför med ett lån utan säkerhet. Det brukar nämligen vara så att lån med säkerhet är billigare att ta då räntan blir lägre. Att räntan blir lägre har mycket att göra att banken kan känna sig säkra på att de kommer att få tillbaka pengarna som de lånat ut då de ju kan kräva båten som betalning.

Återbetalningstid på ett båtlån

Du kan välja ganska fritt när det gäller återbetalningstid på ett båtlån. Allt från ett par år upp till ganska många år. Det precisa antalet år kan variera från långivare till långivare så kolla upp detta innan du bestämmer dig.

Hitta ditt båtlån

Vårt tips är att du använder dig av Internet för att leta upp det båtlånet som du söker. Du kan t ex hitta ett antal bra länkar här på sidan som du kan ha stor nytta utav. Sen kan du även söka lånet direkt på nätet.

Vill du ha kontakt med en banktjänsteman är det fortfarande en bra idé att först kolla på nätet för då kan du först jämföra olika långivare och på detta sätt ta reda på vad som är billigast. När du hittat den långivare som du vill låna från är det ju bara att ta kontakt med det lokala bankkontoret och där prata med en banktjänsteman, alternativt ta kontakt med dem via nätet ifall det är en långivare som inte har något fysiskt kontor.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst