Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Kalkylator - Annuitetslån

Du som har tagit eller funderar på att ta ett annuitetslån vet kanske att det inte är sådär jättelätt att räkna ut hur mycket man ska betala varje månad och hur mycket som är ränta respektive amortering på lånet. Vår enkla och överskådliga kalkylator hjälper dig att räkna ut allt detta smidigt och snabbt. Du bara fyller de viktigaste uppgifterna om ditt lån och klickar på knappen.

Instruktioner för ifyllnad

Denna kalkylator är skriven på engelska. Det innebär dock inte att du inte kan fylla i dina uppgifter i svenska kronor precis som vanligt. Vi vill ha den smidigaste kalkylatorn på Allt om lån och vi tyckte att det var bättre med en bra kalkylator på engelska än en mindre bra på svenska. Vi kommer att gå igenom alla steg noggrant så att allting blir korrekt ifyllt.

Loan amount - Beloppet du vill låna. Fyll i beloppet i svenska kronor.
Loan term - Lånets löptid, alltså hur länge du vill låna pengarna.
Interest rate - Räntan helt enkelt.
First payment date - Bestäm vilket år och månad som du först börjar betala av lånet.
Amortization - Här väljer du ifall du i resultatet visar kostnader för varje månad eller per år.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Powered by Loan Calculator

Instruktioner för resultat

OBS! Resultatet visas i svenska kronor även om orden står på engelska. Tänk också på att alla tal visas med två decimaler och med ett komma ( , ) som avdelare för tusental. Trettiotusen skrivs alltså 30,000.00 på detta viset.

Resultatet visas i ett överskådligt diagram där du kan se olika staplar som visar hur mycket du ska betala varje år. Staplarna består av både amortering (som visas i grönt) och ränta (som visas i gult). Tillsammans utgör dessa två värden det du ska betala vid varje tillfälle. Du kan se hur mycket varje stapel utgör genom att hålla musen över den. Den röda linjen som löper igenom hela diagrammet visar ditt låns aktuella balans, och efter hand sjunker återstående beloppet och blir slutligen noll.

Längst upp i resultatrutan visas även lite siffror som räknar samman dina totala kostnader osv. Längst till vänster ser du det belopp du ska betala varje månad. Det är din totala kostnad för varje månad där både amortering och ränta är inräknad. Då du har ett annuitetslån är denna summa lika stor varje månad under hela lånets löptid. I mitten kan du se den totala summan som du kommer att betala in under hela lånets löptid, och hur många inbetalningar som måste göras. Till höger kan du se vilken månad och vilket år som ditt lån beräknas vara helt avbetalat.

Det visas även en tabell där du kan se hur mycket du får betala av i amortering och hur mycket du betalar i ränta. Också kvarstående skuld, alltså hur mycket som är kvar av lånet efter amorteringen, visas i tabellen. Tabellen visar varje amortering och varje kostnad för ränta under hela lånets löptid. Du kan antingen se detta per år eller per månad beroende på vilken inställning du gjorde innan du beräknade.

Principal - Avbetalning / Amortering Interest - Ränta Balance - Återstående skuld / lånsumma

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt bolån

Vi jämför bolån från många banker och långivare. Kolla in senaste bolåneräntorna i vår jämförelse nu.