Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Internetlån

Är man sugen på att låna pengar kan det vara ett väldigt bra alternativ att göra detta direkt på Internet. Att ta ett Internetlån är både smidigt och väldigt effektivt för dig som vill ha ett så bra lån som möjligt. Du kan läsa mer om varför vi tycker att du ska fundera på att ta ett Internetlån på vår sida om att låna på nätet.

Ett "internetlån" kan egentligen vara vilken typ av lån som helst. Det är egentligen huvudsakligen ett lån som man tar online, med Internet som hjälp. Det är enkelt att ansöka om ett lån online och det går också väldigt bra att kolla upp information om långivare, räntor, avgifter och villkor etc. Allt fler har börjat utnyttja nätet för att ansöka om lån och de flesta banker och långivare erbjuder lån direkt på sina webbsidor.

Den typ av lån som är vanligast att ta på nätet är troligen SMSlån / mikrolån eftersom det där handlar mycket om snabbhet och att få pengarna utbetalda så fort som möjligt. När det gäller privatlån är det också väldigt smidigt att låna online men där måste man ofta få papper hemskickade som sedan ska skrivas på och skickas tillbaka.

Det som är bra med Internet för privatlån är att det är så lätt att hitta de billigaste lånen och att jämföra priser och villkor. Det är också riktigt lätt att fylla i och skicka in ansökan. Har du sedan t ex Bank-ID så behöver du inte vänta på att få papper hemskickade utan kan signera digitalt istället.

Att tänka på när du skaffar ett Internetlån

Att låna pengar är nu för tiden smidigare än någonsin, speciellt med hjälp av Internet. Om du funderar på att låna t ex i form av privatlån, smslån eller annat finns det dock ett antal saker som kan vara bra att fundera igenom innan du ansöker. Nedan går vi igenom några av dem.

Fundera om du ska ta ett lån

Tänk på att alla lån kostar pengar att ta. Eftersom det kostar en del pengar att låna bör du innan du ansöker verkligen fundera igenom om du behöver lånet eller ej. Kommer du fram till att du behöver ett lån då är det ju bara att köra på. Kommer du dock fram till att det kanske inte är nödvändigt för tillfället är det troligen bättre att låta bli. Kanske kan du istället spara ihop pengar till det som du vill köpa eller göra.

Titta runt och jämför

Tack vare hur smidigt det är att göra saker på Internet och att du kan gå in på olika webbsidor med bara ett par klick så kan du även titta på villkor, räntor och andra avgifter på många olika långivare. Då kan du jämföra priser och se vilken som känns bäst.

Att titta runt innan man bestämmer sig är viktigt eftersom räntor och kostnader kan variera ganska mycket och det går att spara mycket pengar genom att ta sig lite extra tid innan man lånar. Utnyttja smidigheten med Internet och leta reda på ett bra lån. Det finns t ex mycket hjälp här på sidan.

Ansök inte hos för många banker

När du ansöker om lån, framför allt privatlån, görs en kreditprövning för att kolla din ekonomi. Många använder sig av ett företag som heter UC (Upplysningscentralen). Speciellt de stora bankerna. Varje gång en kreditupplysning tas hos UC registreras detta och det går att se hur många olika upplysningar som tagits av banker och andra företag i ditt namn.

Att ha många sådana anses vara något negativt eftersom det visar att många olika långivare och företag undrar över din ekonomi och det visar även att du kanske har ansökt om många lån. Om du då ansöker om lån hos många banker finns det risk att du inte kommer att bli godkänd eftersom att de ser att du har ansökt på många olika håll.

Var noggrann

När du fyller i ansökan på bankens hemsida är det viktigt att du ser till att fylla i de rätta uppgifterna då det annars riskerar att ta mycket längre tid att få ett lån godkänt.

Det är väldigt enkelt och smidigt att fylla i ett ansökningsformulär på långivarnas webbsidor men det gäller att man fyller i så korrekta uppgifter som möjligt. Din ansökan baseras på det du fyller i, vilket innebär att om något är fel så blir det lite krångligare och tar mer tid.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig hitta - Privatlån eller Bolån

Den här listan innehåller både långivare som erbjuder bolån och privatlån. En del långivare har båda typer av lån och kan då tänkas vara med två gånger. Ifall du vill ha en bra jämförelse av privatlån eller bolån kan du titta in på våra jämförelser och kolla in räntor, villkor och andra avgifter etc.

Privatlån

Freedom FinanceFreedom FinanceBesökLendoLendoBesök
Marginalen BankMarginalen BankBesökSevendaySevendayBesök

Bolån

HandelsbankenHandelsbankenBesökHypotektet BolånHypotektet BolånBesök
LänsförsäkringarLänsförsäkringarBesökMitt BolånMitt BolånBesök
NordeaNordeaBesökSBABSBABBesök
SEBSEBBesökSkandiaSkandiaBesök
SwedbankSwedbankBesök

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Bäst privatlån just nu

1Consector
2.9 - 18.95 %
Låna / Besök
2Freedom Finance
2.95 - 29.5 %
Låna / Besök
3Lendo
2.95 - 29.95 %
Låna / Besök
4Advisa
2.95 - 29.04 %
Låna / Besök
5Axo Finans
2.95 - 24 %
Låna / Besök
6Lendify
2.95 - 17 %
Låna / Besök
7Direkto
2.95 - 29 %
Låna / Besök
Jämför fler långivare som erbjuder privatlån

Hitta ditt SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning