Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning - Betalar man inte tillbaka en skuld riskerar man att få en betalningsanmärkning. Innan det går så långt finns det dock några andra steg. Först får du påminnelser om att betala din skuld / räkning. Sedan kan ärendet ofta gå till Inkasso. Det är dock när det går till Kronofogden som du ska börja oroa dig.

När Kronofogden har fastställt att det finns en skuld kommer en betalningsanmärkning uppstå. Dock är det inte Kronofogden som ansvarar för anmärkningar utan det sköts av privata företag som sysslar med kreditinformation, vilka håller koll på Kronofogdemyndighetens offentliga register. Dessa kreditupplysningsföretag arbetar med att sälja information till företag som vill ha koll på privatpersoners ekonomi, så som banker och långivare.

En betalningsanmärkning kan du få för ett belopp så litet som 100 kr och när den väl har uppkommit hänger den med i hela 3 år. Under hela denna tid finns det stora risker att betalningsanmärkningen försvårar många saker som t ex sökande av lån, hyra av lägenhet, tecknande av telefonabonnemang m.m.

Läs mer om detta på vår specialsida för just betalningsanmärkningar. Där du hittar mer info.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Alltomlån hjälper dig att hitta Lån trots betalningsanmärkning

Här nedan kan du hitta några olika alternativ för dig som vill låna pengar men har betalningsanmärkningar.

Låna hos Freedom Finance med betalningsanmärkningar

Freedom Finance är en låneförmedlare. Du kan få erbjudanden från många olika långivare med bara en enda ansökan och sedan välja det bästa lånet. Ensam kan du låna upp till 60 000 kr med anmärkning. Med medsökande går det att låna upp till 100 000 kr.


Låna hos Lendo med betalningsanmärkningar

Lendo är ett annat alternativ för dig som vill använda en låneförmedlare. Det kostar här heller inget alls att utnyttja deras tjänst och du kan få hjälp att låna upp till 30 000 kr ifall du har betalningsanmärkningar.


Låna hos Bluestep trots betalningsanmärkningar

Har du blivit nekad att låna pengar till en bostad av andra långivare är Bluestep en möjlig långivare att kolla upp. Bluestep har nämligen valt att specialisera sig på att låna ut pengar till personer som annars har svårt att få låna pengar.


Låna hos Marginalen Bank trots betalningsanmärkningar

Marginalen Bank har ett lån som kallas för Omstartslån. Det är ett lån för personer som har svårt att få låna av någon anledning, t ex betalningsanmärkning. För att bli godkänd krävs antingen en bostad som säkerhet eller att någon går in som borgensman.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån

Välj lånebelopp
Välj löptid (dagar)
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst