Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Svenskarna och deras skulder

Onsdag, 22 Juli 2009

Jag sprang på lite statistik som visade hur mycket pengar svenskarna är skyldiga kronofogden. Och som med all annan liknande statistik är det skrämmande siffror. Det är nämligen så att skulderna i juni nådde en nivå på 62,2 miljader kronor totalt.

Självklart är det så att det rådande ekonomiska läget har påverkat att skulderna har ökat med 10 % jämfört med förra året. Men ändå det är bra mycket pengar vi talar om. Kanske är detta en larmsignal som man ska ta till sig innan man går ut och lånar pengar.

Något annat som är intressant är också att det bland den delen av befolkningen som tjänar mer än 400 000 kr per år så har har skulderna ökat med hela 27 %. Detta är siffror som man inte kan bli annat än imponerad av. Det är ju nämligen så att ifall man har en låg inkomst samtidigt som man t ex ska ta hand om ett par barn är det fullt möjligt att man kommer i ekonomiska svårigheter utan att egentligen ha gjort något dumt. Men är det så att man tjänar 400 000 kr på ett år då ska man inte behöva hamna hos kronofogden så enkelt är det om man frågar mig.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg