Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lite intressanta statistiska prylar

Torsdag, 03 December 2009

Varje månad presenteras det en uppsjö av statistik som gäller lån och liknande. En del av detta har vi här tidigare tagit upp. Denna månad tar vi därför och gör en liten snabb sammanställning av lite intressanta fakta som presenterats för förra månaden.

Rörligt lån

Att det är populärt med rörlig ränta i dessa tider är väl inte så konstigt med tanke på att det inte kostar direkt mycket att ta ett bolån t ex. Detta gjorde att hela 92 % valde den kortaste räntetiden. Detta är den statistik som SBAB presenterar. Men det finns ju inget som tyder på att de andra bankerna ska ha andra siffror så det är säkert en siffra som ligger väldigt nära det som gäller för hela marknaden.

Räntan

Trevligt för låntagarna är att räntan även har gått ner på bolånen den senaste månaden. Den femåriga räntan gick t ex ner med 0,22 %. Den rörliga har inte fallit lika mycket dock.

Något som man bör tänka på är att prognoserna ligger i nivå att räntan ska öka med 1,3 % under de närmaste 12 månaderna. Sedan tyder ju det mesta på att räntan kommer att öka ännu mer efter det, något som det bör planeras för.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020