Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lendos Räntebarometer Maj

Onsdag, 24 Juni 2009

Lendo är ett företag som har samlat ett antal olika banker på en och samma sida där besökarna kan ansöka om lån igenom. På detta vis får man förhoppningsvis en bra och passande ränta. Lendo sammanställer också varje månad statistik för hur det har sett ut med privatlånen under föregående månad.

Statistik i maj

Lendo rapporterar att de har ökat mängden privatlån under de tre senaste månaderna med närmare tre gånger. Detta får man ju klart säga är en ganska stor ökning under en så pass kort tidsperiod. Att räntenivåerna ligger lågt för tillfället spelar troligen också in i detta skulle jag tro utan att dra till med en allt för vild gissning.

Lendo själva spekulerar också i att det är så att många har valt att ta privatlån istället för dyrare skulder i form av avbetalning och kreditskulder. Stämmer detta får man ju se det som något klart positivt då det verkar vara fler och fler som verkligen funderar på sin ekonomi. Enligt mig ska man ju inte tveka att köpa något som man vill ha om man verkligen är sugen på saken, men det man definitivt ska göra är att kolla upp vilket sätt att låna som är billigast.

Några få utdrag ur deras statistik som kanske kan vara intressant om man är sugen på ett privatlån;

Lån mellan 20000 - 100 000 kr: 7,25 %
Lån mellan 100 001 - 200 000 kr: 6,41 %
Lån mellan 200 001 - 350 000 kr: 7,76 %

Genomsnittlig storlek på lån: 98 497 kr

Vill du läsa hela rapportern kan du göra det HÄR.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg