Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Lång väntan på ekonomisk rådgivning

Torsdag, 14 April 2011

Att vara i så stora ekonomiska problem att man behöver få hjälp i form av skuldsanering är absolut inte bra. Nu har Konsumentverket gjort en undersökning som visar att många av kommunerna i landet är väldigt dåliga på att hjälpa de som är skuldsatta med rådgivning snabbt. Något som ökar risken att man måste ta hjälp av skuldsanering.

Målet är att en som behöver hjälp ska få detta inom en månad. Men det finns kommuner där invånarna får vänta upp till 40 veckor. Att få vänta 40 veckor om man har stora ekonomiska problem är alldeles för dåligt. Ser man på program som Lyxfällan t ex märker man ju där att många går minus långt över 10 000 kr i månaden vilket ju skulle bli ungefär 100 000 kr under 40 veckor. Och har man det svårt ekonomiskt och därför tar kontakt med kommunen är nog inte chanserna att lösa sina problem utan skuldsanering direkt bättre om skulderna har fortsatt att öka i 40 långa veckor till.

Nej här får kommunerna allt skärpa sig. Läste t ex om en av kommunerna där jag bor som bara hade köpt in 15 % av en heltidstjänst för att klara av rådgivning. Detta är även en kommun där man får vänta i 40 veckor för att få hjälp. Kanske dags att lägga några kronor mer för att hjälpa sina invånare. Kan ju iaf själv vara glad över att jag bor i en kommun där detta tas på allvar då väntetiden här bara är en vecka.

Skulle det vara så att du har ekonomiska problem är ett tips att du besöker en annan sida som vi driver som heter Ekonomi-portalen. Där har vi en stor avdelning som handlar om just skulder där det går att läsa mer om hur skuldsanering går till, hur man själv kan klara sig ur den uppkomna ekonomiska situationen m.m.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg