Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Fler lån senaste kvartalet

Fredag, 03 Juli 2009

Almi Företagspartner har gjort en undersökning där de kontaktat 150 bankkontorschefer och frågat dem hur utlåningen har varit det senaste kvartalet jämfört med första kvartalet 2009. På det hela får man ju säga att rapporten är positiv ur bankernas perspektiv om man jämför med tidigare på året. Sen är det ju fortfarande så att antalet lån är neråt jämfört med förra året, men siffrorna har iaf vänt uppåt.

Fler företag lånar

30 % av bankkontoren rapporterar att deras utlåning till företag har ökat under denna period. Detta är siffror som har gått upp mycket från sista kvartalet under förra året något som även för med sig att 38 % även tror på en positiv utveckling under nästa period. Att utvecklingen ska vara positiv om man ser på ett perspektiv på ett år tror över hälften av cheferna, siffror som är kraftigt uppåt mot tidigare.

Privathushållen ökar också

Hela två tredjedelar av kontoren säger att utlåningen till hushållen har ökat under det andra kvartalet. Här sprudlar det också med optimism då över hälften här tror att ökningen ska fortsätta även nästa kvartal. Tydligen är det så att hushållen börjar komma tillbaka till att låna pengar.

Hårdare villkor

Statistiken visar även på att kontoren har blivit hårdare när det gäller kreditprövning. Lite mer än 25 % uppger att de har skärpt villkoren för att de ska godkänna ett företag som låntagare. När det gäller hushållen ligger siffran på hela 33 % som har blivit hårdare.

Läs mer

Vill du läsa hela rapporten eller bara en utförligare sammanfattning kan du göra det på Almis hemsida

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020