Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Fler än 500 000 har betalningsanmärkningar

Söndag, 21 April 2013

Att betalningsanmärkningar inte är speciellt ovanligt är inte någon nyhet men frågan är ifall så många har koll på statistiken. Faktum är nämligen att det finns över 500 000 svenskar som har betalningsanmärkningar.

Nu finns det ju en massa olika anledningar varför man kan ha en betalningsanmärkning men det är iaf min tro att ganska många av dessa går att undvika. T ex skrev jag för ett tag sedan om att 90 000 personer hamnade hos Kronofogden pga obetalda CSNlån. Och att siffror från CSN sa att iaf 13 000 av dem inte hade behövt hamna där ifall de vetat om vilka regler som gäller. Nu får säkert inte alla av dessa betalningsanmärkningar men säkert ett antal.

Det gäller därför att hålla ordning på sina skulder för att veta hur de ska hanteras. Skulle det vara så att man hamnar i en sådan dålig ekonomisk situation att det inte går att göra något alls åt det hela då är det en sak att få en betalningsanmärkning. Men om man kan göra något åt det hela är det klart bättre än att få problem i framtiden.

Planerar man sin ekonomi ordentligt så är jag övertygad om att väldigt många anmärkningar skulle försvinna. Vilket måste vara ett mål så att inte över en halv miljon har anmärkningar i framtiden.

Behöver man tips om hur man ska göra för att få ordning på sin ekonomi har vi en del här på sajten under avdelningen som vi kallar för privatekonomi. Men du ska inte nöja dig med oss utan det finns många andra källor som kan utnyttjas för att få tips rörande den egna ekonomin.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg

Buffert istället för att låna Måndag, 03 Maj 2021
Ta ett lån och investera pengarna? Tisdag, 29 December 2020
Låna snabbt men fundera långsamt Fredag, 11 December 2020
Finansiera julen på rätt sätt Torsdag, 03 December 2020
Låna som pensionär Måndag, 12 Oktober 2020
Bättra på dina inkomster Onsdag, 26 Augusti 2020