Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Bolån / Bostadslån
Ekonomi
Intressant
Mikrolån / Smslån
Nyheter
Nyttiga tips
Privatlån
Roligt
Statistik
Övrigt
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Antalet skuldsatta i Sverige

Fredag, 10 Februari 2012

Att det är stora skillnader mellan olika kommuner när det gäller antalet som är skuldsatta hos Kronofogden är inte speciellt överraskande. Det som mer överraskar mig är hur stora skillnaderna egentligen är.

Ljusnarsbergs kommun i Örebro län är den kommun i landet där flest rent procentuellt är skuldsatt hos Kronofogden. Hela 8 % av invånarna där har skulder som Kronofogden ska driva in. Vidare är det lite intressant att de tre näst kommande kommunerna alla ligger i Skåne. Samtidigt som några av de kommunerna där få har skulder också ligger i Skåne.

Annars är det föga överraskande så att många av kommunerna med många skuldsatta även är sådana där arbetslösheten är hög. 8 av topp 10 har en arbetslöshet som ligger över rikssnittet. I Ljusnarsberg är t ex 11 % arbetslösa jämfört med 8,6 % för resten av landet.

Det är nästan 420 000 personer som i slutet av 2011 hade en skuld hos Kronofogden. De var tillsammans skyldiga mer än 62 000 000 000 kr eller 62 miljarder om man vill skriva det lite kort. Tydligen ska det vara skulder som är från 1 kr upp till 700 miljoner.

Har man en skuld på 1 kr bör man verkligen fundera igenom vilken koll man har på ekonomin. För det finns nog väldigt få personer i detta land som har så dålig ekonomi att de inte klarar av att betala in 1 kr. Då med tanke på vilka problem som betalningsanmärkningar kan skapa känns det lite onödigt. Därför är tipset att verkligen hålla koll på ekonomin för att slippa några onödiga betalningsanmärkningar då dessa ju kan vara mycket problemfyllda.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

Nya blogginlägg