Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Blandade bilspartips

Minska luftmotståndet

Att på en bil som ökar luftmotståndet är negativt om man ser på förbrukningen av bränsle. En takbox kan t ex öka bränsleförbrukningen med 0,1 - 0,2 l/mil. Vilket ju innebär en ökad kostnad på 2 - 3 kr per körd mil. Kör man många onödiga mil med en takbox på kan det blir en ganska stor helt onödig summa. Att ha ett cykelställ med eller utan cykel på kommer t ex också att påverka. Så när man inte använder ett visst tillbehör gäller det att ta bort detta för att spara pengar.

Däcktrycket

Har du ett för lågt däcktryck kommer detta innebära att bränsleförbrukningen ökar kraftigt. Livslängden på däcken går också ner vilket det också är en kostnad. I manualen till bilen står det vilket tryck som det ska vara. Och om du ska göra något så är det att ha ett litet högre tryck än det som står i handboken om du vill spara pengar.

Håll nere vikten

En tung bil drar mer bränsle. Detta är ju inte direkt något överraskande. Intressant att veta är att en ökad vikt på 50 kg extra gör att bilen drar cirka 2 % mer bränsle. Denna ökning ger ju inte något större utslag på en resa. Men om du åker omkring ofta med onödiga saker som är tunga i bagaget kommer det att kosta pengar.

Ha rätt bil

En familj med många barn behöver ju en stor bil för att kunna åka någonstans. Men om man t ex lever själv eller är en liten familj behöver man ju troligen inte någon större bil. Stora bilar som normalt kostar mer i bränsle osv. Se därför till att du har en bil som klarar av det du behöver men inte massa andra onödiga saker. När du köper bil ska du även ta hänsyn till driftskostnader och inte bara utseende och köpepris.

Kör in i onödan

Att köra bil är helt enkelt dyrt om man räknar in bränsle, försäkring, värdeminskning osv. Beroende på vilken bil man har får man normalt räkna från 20 kr och uppåt per mil. Om man ska spara pengar är därför det allra bästa tipset att inte köra några onödiga sträckor. Kan man t ex åka kommunalt till jobbet kommer detta att spara in många tusen kronor per år. Men även att t ex gå till några vänner som bor 1 km bort osv sparar dig pengar. Plus att man få bra motion också vilket ju är en positiv bieffekt. Låt bilen stå så mycket som det bara går.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst