Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Lånevillkor - Snabblån

Ska man söka ett lån är det väldigt viktigt att veta vilka villkor som gäller för just detta lån. Har du inte god koll ökar definitivt risken att du blir negativt överraskad. Om du vill ha bra koll på ditt lån är det därför starkt rekommenderat att du kollar upp lånevillkoren noga innan du skickar in en ansökan.

Här nedan har vi sammanställt några olika lånevillkor som brukar dyka upp när du söker ett snabblån. Det är allt från krav på dig och vad som gäller för själva lånet. Läs igenom för att få en liten överblick. Kom ihåg att vi här inte kan skriva alla villkor som gäller utan bara de vanliga plus att de exakta reglerna kan variera mellan långivarna. Därför ska du alltid läsa din tilltänkta långivares villkor noga innan du skickar in en ansökan.

Olika lånevillkor att hålla koll på

  • Återbetalning - Snabblån har oftast en återbetalningstid på 30 dagar. På senare år har det blivit vanligare med längre återbetalningstid, det finns långivare som också erbjuder 60 och 90 dagar. Samma långivare kan även erbjuda ännu längre löptid men då blir det mer ett kort privatlån.
  • Dröjsmålsränta och påminnelseavgift - Att det kostar dig 50 kr när långivaren skickar ut en påminnelse är ganska standard. Hur reglerna är för dröjsmålsränta bör du dock kolla upp. Kort kan man säg att ifall du inte betalar lånet som det är tänkt så kommer kostnaden att öka markant.
  • Förtidsinlösen - Du kan i princip alltid lösa ett snabblån i förtid om du så önskar. Har du detta i åtanke är tipset att kolla upp vad långivaren säger om detta. Det är helt enkelt bäst att undersöka frågan innan det blir aktuellt.
  • Ångerrätt - Du har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) ångerrätt avseende det ingångna låneavtalet. Ta bara och kolla upp vad långivaren har skrivit om detta för att se om de har några avgifter eller ej.
  • Vem får låna? - Det ställs krav på dig för att du ska få låna pengar. Det är krav på att man ska vara myndig, ha en viss inkomst, vara folkbokförd i Sverige m.m. Rent allmänt är kraven för snabblån mildare än kraven för större lån. Kraven kan skifta mellan långivare, som exempel på detta så lånar vissa låneinstitut ut till personer med betalningsanmärkningar medan andra säger nej automatiskt till dem.
  • Pris - Långivaren är skyldiga att redovisa vad ditt snabblån kommer att kosta. Snabblån kostar oftast mellan 250 och 500 kr att skaffa för ett på några tusen kronor. Hittar du ett snabblån med längre återbetalningstid kommer du att få betala extra för detta lån. Om du väljer att låna 10 000 kr t ex kommer kostnaden att vara mycket högre.

Det finns fler villkor än dessa för dig att läsa, vi har bara sammanställt de som vi ansåg vara viktigast. Se därför detta bara som en liten vägledning inget mer.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning