Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

SMS lån effektiv ränta

SMS lån har blivit väldigt populära på senare år. Detta är inte speciellt konstigt med tanke på att det är väldigt smidigt att söka ett SMS lån plus att det ofta kan hjälpa till som en snabb lösning på ett uppkommet problem. Det krävs ofta bara tillgång till Internet och en mobiltelefon. Kraven som ställs på dig som söker ett lån är därefter ofta inte speciellt höga utan de flesta kan få ett lån. Vilket är både positivt och negativt.

Eftersom det är så pass enkelt att få ett lån är det viktigt att man har koll på vad som gäller för att undvika onödiga risker, för det är ju så att det är du som låntagare som tar den stora risken. Här ska vi därför ta upp hur det fungerar med SMS lån och effektiv ränta och vad vi tycker att detta mått passar att användas till och när det inte funkar lika bra.

Vad är den effektiv räntan?

Effektiv ränta är ett mått man ofta använder för att säga hur dyrt ett lån är. Det som skiljer effektiv ränta och vanlig låneränta är nämligen att i den effektiva räntan räknar man in alla kostnader. Det betyder att ränta, uppläggningsavgift, aviavgift eller någon annan kostnad som kommer med lånet räknas in. Den effektiva räntan presenteras sedan med en siffra som grundar sig på årsbasis.

Effektiv ränta något bra för SMS lån?

Det är lite både och om det är passande att kolla på den effektiva räntan när du skaffar ett lån av denna typ. Problemet är nämligen att räntan räknas på hela år medan dessa smålån normalt bara har en löptid på en till tre månader. Detta för med sig att den effektiva räntan ofta kan hamna på extremt höga nivåer. Över 1 000 % är inte ovanligt.

Lån som har en löptid på över ett år passar dock väldigt bra att jämföra genom att titta på den effektiva räntan därför att de alltid får en rättvisande nivå. Det man inte kan göra är att jämföra ett privatlån eller bolån med ett SMS lån om man bara tittar på den effektiva räntan. Effektiv ränta är alltså ett väldigt bra sätt att jämföra lån bara att det inte riktigt fungerar för de mindre och korta lånen.

Det går dock att använda effektiv ränta för att jämföra olika SMS lån med varandra som alla har en löptid på exakt samma tid. Då kan du se vilket SMS lån som har den lägsta effektiva räntan, det lånet kommer även att vara det billigaste. Även om det kan vara svårt att få en bra uppfattning om hur dyrt lånet verkligen är så kan du iaf enkelt avgöra vilket av två lån som är billigast.

Annars för att bestämma om du ska söka ett lån eller ej är vårt tips att du inte tittar på den effektiva räntan egentligen utan helt enkelt funderar på om det är värt att betala den kostnaden som anges för lånet. Låneinstituten skriver alltid ut vad det kostar och denna siffra är mer intressant än den effektiva räntan. Det är betydligt enklare att avgöra ifall man vill låna ifall det kostar X kronor än någon lätt abstrakt effektiv räntesiffra.

 

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning