Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Amortering
Betalningsanmärkning
Bolån / Bostadslån
Frågor och svar
Internetlån
Kalkylatorer för lån
Låna 500 - 500 000
Låna med / utan säkerhet
Låna till fordon
Lösa lån
Mikrolån
Mobillån
Privatlån
Räntor
SMSlån
Snabblån
Övrigt om lån
Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Bäst snabblån / SMSlån just nu

Välj lånebelopp och löptid:

Lånevillkor - SMSlån

Vilka lånevillkor som gäller när du ska ta ett SMSlån är väldigt viktigt att veta. Vet du dem kan du känna en betydligt större trygghet då du vet exakt vad som kommer att hända.

Här nedan har vi sammanställt ett antal olika lånevillkor som brukar dyka upp när du söker ett SMSlån. Det är både vad som krävs av dig och vad vilka villkor som gäller runt lånet. Tänk bara på att detta är en sammanfattning av en del av lånevillkoren som gäller för lån och att dessa även kan vara olika från långivare till långivare.

Olika lånevillkor att hålla koll på för SMSlån

  • Återbetalning - Tar man ett lån är det självklart viktigt att veta hur lång tid lånet sträcker sig över. För ett SMSlån är detta oftast 30 dagar som gäller. Dock har det på senare år blivit vanligare att låneinstitut erbjuder längre löptid. Det brukar då vara 60 eller 90 dagar.
  • Dröjsmålsränta och påminnelseavgift - Du kan räkna med att en påminnelseavgift kostar cirka 50 kr. Sen är det även risk att du åker på en dröjsmålsränta om du inte betalar i tid. Betalar du fortfarande inte skulden kommer den med stor sannolikhet gå vidare till inkasso.
  • Förtidsinlösen - Det går egentligen alltid att betala in ett SMSlån i förtid om du så vill utan några extra kostnader för dig. Se bara till att dubbelkolla vilka regler som gäller för den långivaren du bestämmer dig för att ta ett SMSlån hos.
  • Ångerrätt - Du har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) ångerrätt avseende det ingångna låneavtalet. Men för den skulle är det ändå viktigt att läsa vad långivaren skriver om detta.
  • Vem får låna? - Det finns ofta flertalet krav för att du ska få ta ett SMSlån hos ett låneinstitut. Minimum krav ligger ofta på att du ska vara 18 år, vara folkbokförd i Sverige och ha en mindre årsinkomst. Sedan finns det långivare som godkänner låntagare med betalningsanmärkningar medan andra säger tvärt nej till sådana ansökningar. Regler som säger att en låntagare behöver vara äldre än 18 år kan också förekomma. Exakta regler hittas enklast på de olika låneinstitutens hemsidor.
  • Pris -Vad det kostar att ta ett SMSlån när ju hyfsat viktigt att veta. Vanligtvis kostar ett lån mellan 250 och 2 500 kr att skaffa beroende på hur stort lånet är.

Se detta bara som en liten sammanfattning av lånevillkor som låneinstituten har. Det är därför väldigt viktigt att du kollar upp de exakta villkoren hos önskad långivare. Du ska alltid läsa igenom villkoren noga innan du lånar några pengar.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 
Smslån / snabblån är en högkostnadskredit. Kan du inte betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. Kontakta budget- och skuldrådgivningen i din kommun för stöd. Kontaktuppgifter hittar du på hallåkonsument.se.

Alltomlån hjälper dig hitta snabblån / SMSlån

Snabb jämförelse av snabblån / SMSlån och små lån. Här räknas även kontokrediter in. Kolla in alla långivare och jämför räntor, avgifter och andra villkor. Välj lånebelopp och löptid som passar dig, samt filtrera så att endast rätt typ av lån syns. Kolla även in vår stora jämförlse av snabblån.

Topp 10 långivare som erbjuder Snabblån / SMSlån


Aktivera filter för att endast visa långivare som passar dig:
Aktiva filter:
Du jämför just nu långivare som lånar ut alla lånebelopp.
Jämförelsen är sorterad på lägst ränta.

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning