Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Inledning för metod

Det är inte skojigt att ha skulder men ibland kan det vara svårt att undvika dem. Sen finns det ju självklart skulder som är bättre att ha än andra. Tar man t ex bolån som ett exempel räknas detta som en bra skuld att ha. Det finns ju säkerhet i bostaden och det går ju i princip inte att köpa en bostad utan ett lån. Andra lån som t ex småkrediter i form av mindre privatlån är ofta klart sämre att ha. Räntan på kreditkort eller andra mindre lån är ofta hög.

Så länge som privatekonomin klarar av att betala skulderna behöver det heller inte vara några problem. Är det dock så att man har en mindre buffert i sin ekonomi är det dags att kolla över vad man kan göra för att minska sina skulder.

Vad krävs?

Den första insikten man ska ha är att det inte är någon annan som kommer att lösa problemen. Det är bara du själv som kommer att lösa dina problem. Alltså krävs det disciplin från din sida ifall du vill få till en bättre framtida ekonomi.

Sedan behövs det en plan för hur man ska fixa till situationen. Det är detta vi förhoppningsvis kan hjälpa dig med då vi har ett förslag på hur man ska agera för att lösa svårigheterna.

Vad går det att spara in på

För att få en bättre ekonomi kan man göra två olika saker. Dessa är att antingen sänka sin kostnader eller att öka sina inkomster. Att öka inkomsterna kommer vi inte att titta mycket på utan vi kommer att inrikta oss på kostnaderna.

När det gäller kostnader kan man göra ganska mycket. Detta handlar om att försöka få ner kostnader för lån osv men även om att försöka spara in pengar på annat. Spara pengar kan man göra på massor av saker. Några snabba exempel är tobak, prenumerationer, utelunch, godis, sprit osv. Alla dessa saker är inte något vi måste ha men som kan kosta mycket pengar. Mer om att spara in pengar på olika saker kan du läsa på Ekonomi-portalen.com.

På Ekonomi-portalen hittar du även en budgetkalkylator som är ett bra verktyg att använda för att ta reda på vart pengarna går. När du vet detta går det enklare att bestämma vad som det går att spara in på.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst