Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Avancerad sökning
Om Allt om lån
Kontakta oss
Sitemap

Uppläggningsavgift

Uppläggningsavgift - Vissa långivare tar ut en avgift när du skaffar ett lån hos dem. Detta är en engångsavgift för att "lägga upp" eller administrera skapandet av ett lån som kallas för uppläggningsavgift. Tanken är att avgiften ska täcka de kostnader som långivaren har i samband med att lånet skapas.

Vanligt är att man har en uppläggningsavgift på 400 - 600 kr. Denna avgift betalas normalt i samband med den första fakturan som man får för inbetalning av ränta och amortering. Vissa långivare har ingen uppläggningsavgift och det kan vara en grej att titta på när man jämför olika lån och långivare mot varandra. Det är ju inte så dumt att spara in 500 kr när man lånar.

Något som är viktigt att veta är att ingen seriös långivare tar ut en uppläggningsavgift innan man får sitt lån. Oftast när blufflångivare försöker lura av dig pengar kommer de att kräva att du betalar in dyra avgifter av olika slag för att du ska kunna få pengar utbetalade och om man då betalar dem så kommer man aldrig mer se röken av pengarna eller av lånet. Så gå inte på detta och betala inget i förväg.

Dela denna artikel på Alltomlån.com
 

OBS! Det är viktigt att du betalar dina lån i tid. Annars är risken att extra kostnader tillkommer. Vill du läsa mer om vad som kan hända ifall räkningarna inte betalas kan du göra det på vår avdelning som handlar om - Skuld som förfaller.

Hitta ditt SMSlån


Välj löptid
Ålder (Minst 18 år)
Betalningsanmärkning

Hitta ditt privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst